Sendika nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Sendika nereye şikayet edilir?
  2. 170 Neler şikayet edilir?
  3. Zincir marketler nereye şikayet edilir?
  4. İşçi hakkını nerede aramalı?
  5. Sigortasız çalışan nereye şikayet edilir?
  6. Kıdem tazminatımı vermiyorlar ne yapmalıyım?
  7. Işkur'a şikayet Nasıl Yapılır?
  8. Firma Şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?
  9. İşçi alacakları için nereye başvurulur?
  10. Tazminat ödenmezse nereye başvurulur?

Sendika nereye şikayet edilir?

İhbar, Şikâyet, Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170'e iletilebilir.

170 Neler şikayet edilir?

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.

Zincir marketler nereye şikayet edilir?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

İşçi hakkını nerede aramalı?

Alo 170-Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi: Alo 170 erişimi en kolay olan şikayet mercidir. İşçiler Alo 170'e telefon ile başvurabilir.

Sigortasız çalışan nereye şikayet edilir?

Sigortasız işçi çalıştıran işvereni, SGK tarafından kurulan ALO 170 hattından şikayet etmek mümkündür. Şikayetin ardından kurumun denetiminin yapılması için iş yeri unvanı, açık adres ve sigortasız çalıştırılan kişilerin kimlik bilgileri verilmelidir.

Kıdem tazminatımı vermiyorlar ne yapmalıyım?

Kıdem tazminatını işveren ödemezse bu durumda tazminatı alamayan kişinin dava açma hakkı doğar. Kıdem tazminatı alacağından dolayı dava açacak olan kişilerin İş Mahkemesi'ne giderek dava sürecini başlatması gereklidir. Daha sonra mahkeme inceleme başlatır ve işçinin kıdem tazminatı hakkı kazanıp kazanmadığına bakar.

Işkur'a şikayet Nasıl Yapılır?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Firma Şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

İşçi alacakları için nereye başvurulur?

İşçi – işveren uyuşmazlıklarında ve özellikle yukarıda bahsettiğimiz işçi alacakları konusunda çözüm yolu olarak İş Mahkemelerinde alacak/tazminat davaları açılmaktadır. Ancak 01.01.2018 tarihinden itibaren zorunlu arabuluculuk müessesesi gelmiş olup önce zorunlu arabuluculuk yoluna başvurmak dava şartı olmuştur.

Tazminat ödenmezse nereye başvurulur?

Kıdem tazminatını alamayan ancak anlaşma da sağlayamayan işçi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'nin şikayet masalarına başvurmalıdır. İŞKUR tarafından başvuru incelenir ve işçi ve işveren uzlaştırılmaya çalışılır.