E devletten tezkere nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E devletten tezkere nasıl alınır?
  2. Askerlik bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
  3. Terhis Belgesi şubeye veriliyor mu?
  4. Askerlik çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. Askerlik kağıdına nereden bakılır?
  6. Askerlik Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak?

E devletten tezkere nasıl alınır?

E devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama butonu yerine askerlik durum belgesi sorgulama yazarak çıkan ilk sayfaya tıklayın. Ardından buradan belge yazdıra tıklayarak askerlik durum belgenizi hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

Askerlik bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

E Devlet giriş ile Askerlik Durumu Sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Milli Savunma Bakanlığı”nı bulmalısınız.

Terhis Belgesi şubeye veriliyor mu?

Terhis belgesi, terhis tarihi hanesinde yazılı olan tarihten itibaren geçerlidir. 3. Terhis edilenlere, birlik komutanlığı veya kurum amirliği tarafından terhis belgesi verilir. Terhis belgesi, kıta şahsi dosyası ile birlikte nüfusa kayıtlı olduğu askerlik şubesine gönderilir.

Askerlik çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK YERİ NASIL SORGULANIR? e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra er sınıflandırma sonucu sorgulama veya yedek subay sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı üzerinden yükümlüler sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler.

Askerlik kağıdına nereden bakılır?

e-Devlet Kapısı
  • Millî Savunma Bakanlığı
  • Askerlik Durum Belgesi Sorgulama.

Askerlik Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak?

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Seçim ve sınıflandırma sonuçları 16 Temmuz 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.