2019 Öğrenci bursu ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2019 Öğrenci bursu ne kadar?
  2. Öğrenci Bursları Ne Kadar?
  3. Geri ödemeli KYK bursu kaç TL?
  4. Üniversite devlet bursu ne kadar 2019?
  5. Geri ödemeli burs ne zaman geri ödenir?
  6. Geri ödemeli burs nasıl ödenir?
  7. Üniversite KYK bursu kimlere çıkar?

2019 Öğrenci bursu ne kadar?

İŞTE BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ 2019 yılında verilecek olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

Öğrenci Bursları Ne Kadar?

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

Geri ödemeli KYK bursu kaç TL?

Bu yıl KYK burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine aylık 650 lira aylık ödenecek. Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrencilere verilen KYK burs ve öğrenim kredisinin 2021 yılında ne kadar olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Üniversite devlet bursu ne kadar 2019?

Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kredi Yurtlar Kurumu devlet bursunda artış belli oldu. Buna göre durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 470 TL'den 500 TL'ye , yüksek lisans bursu 940 TL'den 1000 TL'ye doktora burs 1410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

Geri ödemeli burs ne zaman geri ödenir?

KYK Kredi Borcu Geri Ödemesi Ne Zaman Başlar? Öğrenim kredisi borcu, normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi alınan kadar sürede ve aylık taksitler halinde ödenir.

Geri ödemeli burs nasıl ödenir?

Öğrenciler ödemelerini T.C. kimlik numarası ile “yurtkur.gsb.gov.tr” internet adresinde yer alan 'E-Ödeme Bölümü' ya da 'Geri Ödeme Bölümü'nden yapabileceği gibi T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet bankacılığından da yapabilmektedir. Öğrenciler taksitlerini vadesinden önce ödeyebilmektedir.

Üniversite KYK bursu kimlere çıkar?

Burstan yararlanacak öğrenciler,
  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Daha fazla öğe...