Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon mezunları ne iş yapar?
  2. Fizyoterapist ne iş yapar maaşları?
  3. 2 yıllık fizyoterapi staj var mi?
  4. Fizyoterapist olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
  5. Fizyoterapi staj kaç gün?
  6. Bir hastanede fizyoterapi teknikeri hangi birimlerde çalışır?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon mezunları ne iş yapar?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, hastanelerin ortopedi, kardiyoloji, pediatri, nöroloji ve kadın doğum kliniklerinde çalışabilirler. Ayrıca genel cerrahi, el cerrahisi ve acil bakım üniteleri fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü mezunlarının etkinlik alanları arasındadır.

Fizyoterapist ne iş yapar maaşları?

Günümüzde Fizyoterapistlerin ortalama maaşları 3.600 TL arasında değişmektedir. En düşük Fizyoterapist maaşı 2.500 TL, en düşük Fizyoterapist maaşı ise 4.750 TL arasında değişiklik göstermektedir.

2 yıllık fizyoterapi staj var mi?

Sağlık kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleri ile Fizyoterapi Bölümü öğrencilerimize ilk yılın sonunda 30 günlük staj fırsatı sunulmakta, okulda öğrendiklerini sağlık kuruluşlarında tecrübe etme, hastalarla birebir iletişim kurma şansı verilmektedir.

Fizyoterapist olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?

Fizyoloji, Anatomi, Elektroterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Ölçme ve Değerlendirme, Kinezyoloji ve Biyomekani, Manipülatif Tedavi ve Mobilizasyon Teknikleri, Tedavi Hareketleri, Ortopedik Hastalıklar ve Rehabilitasyonu, Kardiyo Pulmoner Hastalıklar ve Rehabilitasyonu dersler arasında yer alır.

Fizyoterapi staj kaç gün?

Stajlar ikinci sınıf ve üçüncü sınıf sonunda 3'er hafta olmak üzere toplam 6 hafta zorunlu yaz stajı olarak planlanır. Dördüncü sınıf öğrencileri tüm yıl farklı departman ve hastanelerde haftanın 4 günü zorunlu stajda görev alır.

Bir hastanede fizyoterapi teknikeri hangi birimlerde çalışır?

Çalışma Alanları: Fizik Tedavi teknikerleri Sağlık Bakanlığı' na bağlı devlet hastanelerinde, üniversite araştırma hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim merkezlerinde, spor/sağlık merkezleri, spor kulüplerinde, huzurevlerinde, kaplıca/termal tesislerinde vs. çalışabilir.