Kaç çeşit arı vardır isimleri?

İçindekiler:

  1. Kaç çeşit arı vardır isimleri?
  2. En iyi arı hangisi?
  3. Siyah arı olur mu?
  4. Hangi bölgede hangi arı ırkı?
  5. En büyük arı hangisi?
  6. Hangi arı daha çok bal yapar?
  7. Siyah arı Türkiyede var mı?
  8. Siyah büyük arı Ne arısı?
  9. Kafkas arısı hangi bölgede yaşar?
  10. Iç Anadolu'da hangi arı ırkı?
  11. En büyük eşek arısı kaç cm?
  12. Arı larvası kaç günde çıkar?
  13. Kovanda balı hangi arı yapar?
  14. Iç anadolu bölgesinde hangi arı cinsi uygundur?

Kaç çeşit arı vardır isimleri?

BAL ARISI TÜRLERİ Apis cinsi altında bilinen 11 tür bulunmaktadır. Bu türler arasında kutuplar dışında dünyanın her yerinde bulunan Apis mellifera dünyanın en yaygın bal arısı türüdür.

En iyi arı hangisi?

Dünya üzerinde ve ülkemizde yaygın olarak ve verimli arı ırkları şunlardır; Kafkas arısı; ülkemizde Ardahan ve Artvin illerinin bazı noktalarından damızlık olarak üretimi yapılıp, daha sonra diğer illerde melez üretimi yapılarak yüksek verim sağlanmıştır.

Siyah arı olur mu?

2) Siyah Arı Türü: (Apis Mellifera L.) Siyah arı ırkına aynı zamanda esmer arı ırkı da denilmektedir. Genel itibari ile dünyanın bir çok noktasında bulunmaktadır ama daha çok Avrupa ülkelerinde görülmektedir. Diğer arı ırkları ile melezleme yöntemi yapılarak daha fazla verim elde edilmiştir.

Hangi bölgede hangi arı ırkı?

Bölgelere Göre Arıcılık
Çizelge 4.Türkiye Bölgeleri Bazında Koloni Varlığı ve Bal Üretimi
SıraBölgelerKoloni Sayısı (adet)
1KARADENİZ BÖLGESİ1.226.806
2EGE BÖLGESİ1.161.670
3DOĞU ANADOLU BÖLGESİ882.891
5 satır daha

En büyük arı hangisi?

Kanat açıklığı yaklaşık 6 cm olan Wallace dev arısı dünyanın en büyük arısı. Dişi arı yuvasını kanatlı karınca tümseklerine yapıyor. Yuvası için büyük çenesiyle ağaç reçinesi toplayarak karıncaların istilasını engellemek amacıyla yuvanın kenarına suruyor.

Hangi arı daha çok bal yapar?

Yığılca arısının yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Kekeçoğlu, "Yığılca arısı talep edilen bal verimi yüksek bir arıdır. Bir de popülasyon gelişimi çok iyi. Bal mevsimine girerken hızlı bir popülasyon oluyor ve arı, mevsime güçlü giriyor. Bu iki etkenden dolayı arı üreticileri de tercih ediyor.

Siyah arı Türkiyede var mı?

2- Siyah Arı Irkı: Ülkemizde daha çok esmer adı ile bilinen arı türlerinin geneline verilen isimdir. Başta İtalya, Portekiz ve Hollanda olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşarlar. Çoğalma dürtüleri çok gelişmediği için sarı arılara göre çok daha nadir görülürler.

Siyah büyük arı Ne arısı?

Bombus arıları, birçok ülkede doğal ortamda bulunur. Bombus ve bal arıları ayrıca, tarım ve bahçe bitkilerinde polinatör olarak da kullanılır. Farklı renk ve desenler dahil, farklı görünümlere sahip çeşitli alt türler vardır. Genelde, bombus arıları bal arılarından daha büyük, yaban arılarından daha tüylüdür.

Kafkas arısı hangi bölgede yaşar?

Kafkas arısı ülkemizde ana vatanı olarak Ardahan ili Posof ilçesi ile Artvin il sınırları içinde bulunan Macahel Vadisi olarak bilinen Camili Havzasında yaşamını sürdürmektedir. Türkiye'de bu iki noktada kafkas arısı yaşar.

Iç Anadolu'da hangi arı ırkı?

Anadolu arısı (Apis mellifera anatoliaca) Türkiye'dekiyaygın arı ırkıdır. Bu arı ırkı, kuzeydoğu ve güneydoğu bölgeleri hariç ülkenin orta kısımlarındaki yerli arı popülâsyonunu oluşturmaktadır.

En büyük eşek arısı kaç cm?

Karşınızda dev Japon eşek arıları. Dünyadaki eşek arısı türleri arasındaki en büyük türlerden biri olan bu arıların bazıları tam 5 cm büyüklüğünde olabiliyor.

Arı larvası kaç günde çıkar?

Ana Arının Gelişim Süreci=3 gün yumurta>6 gün larva>7 gün pupa=16 gündür. Yani ana arı toplam 16 gün sonra ana arı memesinden dışarı çıkmaktadır.

Kovanda balı hangi arı yapar?

Kovandaki işçi arılar toplayıcı arılardan aldıkları nektarı yaklaşık 15-20 dakika boyunca geri çıkarıp tekrar içer. Bu süreçte enzim içeren salgılar nektarla karışmaya ve nektarın yapısındaki sakkaroz glikoza ve fruktoza dönüşmeye devam eder. Daha sonra kovandaki işçi arılar nektarı bal peteklerine aktarır.

Iç anadolu bölgesinde hangi arı cinsi uygundur?

Anadolu arısı (Apis mellifera anatoliaca) Türkiye'dekiyaygın arı ırkıdır. Bu arı ırkı, kuzeydoğu ve güneydoğu bölgeleri hariç ülkenin orta kısımlarındaki yerli arı popülâsyonunu oluşturmaktadır.