NACE Revizyon altılı kodu nedir?

İçindekiler:

  1. NACE Revizyon altılı kodu nedir?
  2. NACE kodu C nedir?
  3. Işyeri faaliyet kodu nasıl öğrenilir?
  4. NACE kodu neden önemli?
  5. KOSGEB NACE tipi C ne demek?
  6. NACE kodu neyi ifade eder?
  7. NACE kodu ne demek?

NACE Revizyon altılı kodu nedir?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

NACE kodu C nedir?

Bu listede, İmalat grubunda; – Ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç); saz, saman ve benzeri malzemelerden örülerek yapılan eşyaların imalatı, ... gibi faaliyetler yer almaktadır.

Işyeri faaliyet kodu nasıl öğrenilir?

İşyerinin NACE (Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması) kodunu en kolay vergi levhasında bulunan Ana faaliyet kodu ve adı bölümünden öğrenebilirsiniz.

NACE kodu neden önemli?

NACE kodu, işyerinin faaliyet alanını ve bununla bağlantılı olarak işyeri tehlike sınıfı bilgisini veren bir koddur. ... Doğru NACE kodu belirlendiğinde işyeri tehlike sınıfı da doğru tespit edilebilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu sonrasında oluşan tehlike sınıfları da işyeri NACE kodu ile belirlenir.

KOSGEB NACE tipi C ne demek?

Örneğin: Yemek üretim tesisine yada bir diğer adı ile lokanta sahibi iseniz. ”C: İMALAT/10.85 Hazır Yemek Üretimi” bizim NACE üst kodumuz olacaktır. Bunu bağlantısı vermiş olduğum listeden basit olarak CTRL + F deyip arattırarak da bulabilirsiniz.

NACE kodu neyi ifade eder?

NACE kodu, işyerinin faaliyet alanını ve bununla bağlantılı olarak işyeri tehlike sınıfı bilgisini veren bir koddur. Yeni bir işyeri açarken işyerini Ticaret Odası'na kaydettirmeden önce NACE kodunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. Doğru NACE kodu belirlendiğinde işyeri tehlike sınıfı da doğru tespit edilebilir.

NACE kodu ne demek?

Bir kodlama sistemi olarak bilinen NACE kodu, Avrupa'da ekonomik faaliyetlerle alakalı istatistik üretilmesi ve bunların yayılması için bir başvuru kaynağı oluşturuyor. ... Açılımı “Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne” olan bu kod, ismini bu açılımın baş harflerinden alıyor.