Adli sicil kaydının ne olduğunu öğrenme?

İçindekiler:

  1. Adli sicil kaydının ne olduğunu öğrenme?
  2. Apostil sabıka kaydı nereden alınır?
  3. Apostil mühürlü sabıka kaydı nedir?
  4. Apostil işlemleri nerede yapılır?
  5. Adli sicil kaydı nasıl silinir?

Adli sicil kaydının ne olduğunu öğrenme?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

Apostil sabıka kaydı nereden alınır?

Apostil işlemlerinin e-devlet üzerinden dijital olarak yapılmasına imkan veren düzenleme ile beraber Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda adli sicil kaydı ve mahkeme kararlarına ilişkin belgeler e-Apostil tasdikli olarak alınabiliyor. www.eapostil.gov.tr sitesine e-devlet üzerinden giriş yapan ...

Apostil mühürlü sabıka kaydı nedir?

Kendi ülkenizden aldığınız bu belgenin yabancı bir ülkede geçerli olabilmesi için belgeyi düzenleyen devletin yetkili makamı tarafından ilgili evraka “Apostil” kaşesinin basılması gerekmektedir. Apostil kaşesinin basıldığı Sabıka Kayıt belgesine Apostilli Sabıka Kaydı denilmektedir.

Apostil işlemleri nerede yapılır?

Türkiye'de apostil almak isteyen kişiler illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara gitmelidir. Bunun yanında gidilecek olan noterin nereye bağlı olduğuna da dikkat edilmesi gerekir. Eğer apostil alınacak belge adli bir belge ise o zaman ağır ceza mahkemelerine de başvuru yapılabilmektedir.

Adli sicil kaydı nasıl silinir?

Adli para cezası ödendikten sonra sicilden otomatik olarak silinmez. Silinmesi için kişilerin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne bizzat veya avukat aracılığıyla başvuruda bulunması gerekir. Silinme şartları oluşmuş ise ve eksik evrak bulunmuyor ise adli para cezasına ilişkin kayıt adli sicilden silinir.