Siyah adet kanı neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Siyah adet kanı neyin belirtisi?
  2. Adet rengi neden koyu olur?
  3. Adet kanı koyu kahverengi olursa ne olur?
  4. Regl de neden kan gelmez?

Siyah adet kanı neyin belirtisi?

Adet kanının siyah olması neye işaret eder? Yoğun bir kanama döneminden sonra gelen kanın çok koyu, siyaha yakın bir renkte geldiği de görülebilir. Kanama artık çok azaldığı için rahimde bekleyerek dışarı çıkabildiği için iyice koyulaşmıştır. Adet kanının koyu gelmesi endişe edilecek bir durum yoktur.

Adet rengi neden koyu olur?

Kahverengi adet kanamasının nedeni eski kan olması olabilir. Kan oksijenle temas ettiğinde rengi değişir. Uzun süre oksijenle temas eden kanda renk koyulaşması görülür. Adet döneminin başında ve sonunda adet kanamasında koyulaşma ve kahverengi kan normal kabul edilir.

Adet kanı koyu kahverengi olursa ne olur?

Koyu kahverengi veya koyu kırmızı, eski kanın bir kısmının rahminizin içinde çok uzun süre “oturduğunu” ifade edebilir. Kimse bunun neden olduğunu bilmiyor ve herkes normal bir şey olarak kabul ediyor olsa da bir doktora başvurmak en doğrusudur.

Regl de neden kan gelmez?

Adet kanamasının az olmasında herhangi bir fiziksel faktör bulunamıyorsa sorun psikolojik olabilir. Stres, hormon üreten bezleri olumsuz etkileyebileceğinden, östrojen ve progesteron hormonlarının düzgün salgılanmamasına yol açabilir. Bu da adet döneminde az kan gelmesine ya da hiç olmamasına (amenore) neden olabilir.