Ellerim neden kararıyor?

İçindekiler:

  1. Ellerim neden kararıyor?
  2. Ellerim çok kararıyor ne yapabilirim?
  3. Ten kararması nasıl geçer?
  4. Vajina kararması nasıl geçer evde?

Ellerim neden kararıyor?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.

Ellerim çok kararıyor ne yapabilirim?

Ellerinizin ve derinizin sağlığı için tek ihtiyacınız olan beyaz sirke ve su. 2 litre su içine 1 yemek kaşığı beyaz sirke koyun ve hafifçe karıştırın. Ellerinizi karışıma batırın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Sonra ılık suyla elinizi yıkayın.

Ten kararması nasıl geçer?

Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.

Vajina kararması nasıl geçer evde?

Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.