Epidural zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Epidural zararlı mıdır?
  2. Epidural güvenli mi?
  3. Epidural Ikınmayı engeller mi?
  4. Spinal doğumda felç riski var mı?
  5. Epidural normal doğum riskleri nelerdir?
  6. Epidural doğum bebeğe zarar verir mi?
  7. Spinal anestezinin yan etkileri nelerdir?
  8. Spinal anestezi riskli mi?
  9. Normal doğumda epidural zararlı mı?

Epidural zararlı mıdır?

doğuma yönlenmelerinde önemli pay sahibidir. Epidural anestezi uygulaması günümüzde hem ağrısız normal doğumlarda hem de sezaryen ile doğumlarda pratiğimizde sık kullanılır bir hale gelmiştir. Tecrübeli ellerde komplikasyonlar yok denecek kadar azdır. Baş ağrısı yaşanma riski bile yüzde 1'in altına inmiş durumdadır.

Epidural güvenli mi?

Epidural doğum hem anne hem de bebek için son derece güvenli bir yöntemdir. Epidural anestezi uygulaması acil durumlarda normal doğumdan kolaylıkla sezaryene geçiş yapılabilmesini sağlar. Doğum sonrası annenin daha kolay toparlanabilmesi ve bebeğiyle hemen ilgilenebilmesi de epidural doğum sayesinde mümkün olur.

Epidural Ikınmayı engeller mi?

EPİDURAL ANESTEZİNİN YAN ETKİLERİ Epidural, annenin etkin olarak ıkınmasını ve bebeği itmesini zorlaştırabilir. Bu durumda forseps veya sezaryen gibi müdahalelere ihtiyaç duyulabilir. Epidurallar daha az sıklıkla bacaklarda uyuşma veya karıncalanmalara da neden olabilir.

Spinal doğumda felç riski var mı?

Bu nedenle spinal anestezi normal doğum için uygun değildir.İlk doğumda ortalama doğum ağrısı süresi 12 saat iken spinal anestezinin etki süresi 3-4 saat oldundan yeterli olmaz.Spinal anestezide ameliyat sonrası baş ağrısı görülme riski epidural anesteziden daha fazladır.Spinal anestezi nedeniyle felç riski tecrübeli ...

Epidural normal doğum riskleri nelerdir?

Çok sayıda avantajının yanı sıra epidural yöntemin bazı dezavantajları da vardır ve bazı istenmeyen yan etkiler ile karşılaşılabilir. Bu yan etkiler arasında hafif baş dönmesi, geçici tansiyon düşmesi, bulantı, kaşıntı, sersemlik, idrar yapamama daha sık görülür.

Epidural doğum bebeğe zarar verir mi?

Epidural normal doğum sırasında anne adayının belirli bir bölgesinden girilerek kateter üzerinden belirli dozda ilaç verilir. İşlem sırasında gerekli tüm önlemler alındığı için epidural anestezi sırasında kullanılan ilaçların bebeğe hiçbir zararı yoktur.

Spinal anestezinin yan etkileri nelerdir?

Bazı yan etkiler geliş durumunuza özel olabileceği için anestezi doktorunuzla bunları tartışmalısınız.
  • Titreme: Titreme sık görülen bir reaksiyondur. ...
  • Kan basıncı düşüklüğü: ...
  • Travay sırasında hafif kaşıntı: ...
  • Lokal anestezik reaksiyonu: ...
  • Solunum problemleri : ...
  • Bazı bölgelerde devamlı ağrı/ ağrının giderilememesi: ...
  • Baş ağrısı:

Spinal anestezi riskli mi?

Spinal anestezi komplikasyonları için görülebilecek durumları aşağıda sıraladık: Baş ağrısı (Özellikle genç insanlarda daha şiddetli görülür.), Bel ve sırt ağrıları, Çok nadir olarak nörolojik hasarlar meydana gelebilir.

Normal doğumda epidural zararlı mı?

Epidural normal doğum sırasında anne adayının belirli bir bölgesinden girilerek kateter üzerinden belirli dozda ilaç verilir. İşlem sırasında gerekli tüm önlemler alındığı için epidural anestezi sırasında kullanılan ilaçların bebeğe hiçbir zararı yoktur.