Unlu ekmek kızartması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Unlu ekmek kızartması nasıl yapılır?
  2. Taze ekmek nasıl kızartılır?
  3. Yumurtasız ekmek nasıl kızartılır?
  4. Yumurtalı ekmek yağ çekmemesi için ne yapmalı?
  5. Salçalı ekmek kızartması nasıl yapılır?
  6. Tavada sade ekmek nasıl kızartılır?

Unlu ekmek kızartması nasıl yapılır?

Ayrı bir kabın içine galeta unu alalım. Unladığımız ekmekleri önce yumurtalı süte daha sonra galeta ununa bulayarak yağ koyduğumuz kızgın tavaya alalım ve her taraflarını iyice kızartarak servis tabağına alalım servis yapalım. Unlu Ekmek Kızartması tarifi, Diğer İkram Tarifleri bölümüne ait bir tariftir.

Taze ekmek nasıl kızartılır?

Bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılabileceği gibi taze ekmek dilimleri ile de olabilir. Fırın tepsisine dizilen ekmek dilimlerinin üzerlerine birer tatlı kaşığıyla sıvı yağ gezdirilir. 180 derecelik fırında kızarana kadar yakmamaya dikkat edilerek pişirilir.

Yumurtasız ekmek nasıl kızartılır?

Bir kasenin içinde yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtalı karışımın içerisine batırın. Tavada yağı kızdırın ve harcı içine çekmiş ekmek dilimlerini arkalı önlü altın sarısı kıvamına gelene kadar kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Yumurtalı ekmek yağ çekmemesi için ne yapmalı?

Bu sosun olmazsa olmazı pek tabi yumurta. Yanındaki malzemeler de ekmeğin kızarırken yağ çekmemesini sağlayacak malzemelerden. Süt kullanmak en klasiği. Bu sosun içerisine soda ve un ilave ettiğiniz zaman hem çok daha az yağ çekmesini sağlıyor hem de sosun ekmeğe daha çok tutunmasına yardımcı oluyor.

Salçalı ekmek kızartması nasıl yapılır?

Salçalı Yumurtalı Ekmek 28.02.2018 17:51 tarihinde yayınlandı....Salçalı Yumurtalı Ekmek Tarifi Yapılışı
  1. Ekmek dilimlenir.
  2. Yumurta kaseye kırılır ve malzemeler sırasıyla eklenip güzelce çırpılır.
  3. Tavada ki yağ kızdımı ekmekler yumurta sosa bulanıp tavaya konup kızartılır.
  4. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun😊
BE

Tavada sade ekmek nasıl kızartılır?

Tereyağını veya sıvı yağı orta-düşük ayarda ısıt. Bir tavaya bol miktarda tereyağı veya kızartma yağı ekle. Isınması için bir dakika bekle veya elektrikli ocak kullanıyorsan birkaç dakika ver. Ekmeği koyduğunda güzel bir cızırtı çıkaracak kadar sıcak olmalıdır. Yüksek ateş kullanma, yoksa ekmek yumurta pişmeden yanar.