Gömük pipi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Gömük pipi nasıl olur?
  2. Sünnetten sonra pipi nasıl olur?
  3. Erkek bebek pipisi nasıl temizlenir?
  4. Sünnet olan çocuğun pipisi nasıl temizlenir?
  5. Sünnet sonrası banyo ne zaman yapılır?
  6. Yapışan sünnet derisi nasıl açılır?
  7. Sünnet sonrası yapışıklık olmaması için ne yapılmalı?
  8. Sünnet yerine zeytinyağı sürülür mü?

Gömük pipi nasıl olur?

Penisin alt kısmında torba ile birleşme kısmının başladığı yerde deri altı dokusunun alttaki dokulara tutunma sorunu veya gevşek tutunması nedeni ile oluşur. Bu durumda penis boyu normaldir ve görüntüsel olarak da sorun yoktur.

Sünnetten sonra pipi nasıl olur?

Bazı çocukların sünnet derisi pipisinin baş tarafına yapışıktır. Sünnetten sonra bu çocuklarda pipinin baş tarafında, sulanma, şişlik ve küçük yara şeklinde sarımsı akıntılı kabuklanmalar oluşabilir ve bu durum yapılan bakımla zaman içinde geçmektedir. İyileşme süreci ve yaranın durumu çocuktan çocuğa değişir.

Erkek bebek pipisi nasıl temizlenir?

Yeni sünnet olmuş bir penis için yapmanız gereken tek şey, normal banyo zamanının bir parçası olarak deriyi su ve sabunla temiz tutmaktır. Hem sünnetli hem de sünnetsiz erkek bebeklerde köpük banyosundan kaçınmak gerekir. Köpük banyosu penis dokusunu kurutabilir ve tahriş edebilir.

Sünnet olan çocuğun pipisi nasıl temizlenir?

Sabah ve akşam 10'ar dakika olacak şekilde çocuğun pipisini bu sarı suya sokunuz. Bu işlemin çocuk ayakta ve hafif öne eğilerek yapılmalıdır. Bu işlem düzenli olarak yapıldığında pipi çevresindeki şişlikler daha çabuk kaybolur.

Sünnet sonrası banyo ne zaman yapılır?

Sünnetten 72 saat sonra (üç gün) çocuk ılık sabunlu su içine oturtularak tamamen, on dakika kadar mutlaka banyo ettirilmelidir. Bu banyo yara için çok faydalıdır kesinlikle ihmal edilmemelidir. Sünnet sonrası hafif bir kanama olabilir. Nadiren de olsa fazla kanama olabilir.

Yapışan sünnet derisi nasıl açılır?

Lokal anestezik kremler ile o bölgenin uyuşturulması ve sonrasında yapışıklığın doktor tarafından açılmasıdır. Bu işlemden sonra da ağrı kesici ve oturma banyoları faydalı olur.

Sünnet sonrası yapışıklık olmaması için ne yapılmalı?

Ayrıca bu yapışıklıklar geç dönemde çok sert doku hale gelebilir. Bu nedenle sünnetin geç döneminde de (genelde üçüncü haftada) doktorunuz tarafından kontrol edilmeli ve size bu masaj öğretilmelidir. Birkaç haftalık masaj ve kontrolden sonra artık bu yapışma olasılığı azalacaktır.

Sünnet yerine zeytinyağı sürülür mü?

Kontrole gelmeden önce pansumanına bol zeytinyağı dökerek yumuşatınız. Pansuman yoksa da zeytinyağı, doğal bir yara bakım ürünüdür.