Guatr nodülleri nasıl küçülür?

İçindekiler:

  1. Guatr nodülleri nasıl küçülür?
  2. Hipoekojen nodül ne demek?
  3. Tiroid lobu kaç mm olmalı?
  4. Tiroid bezi boyutları ne kadar olmalı?

Guatr nodülleri nasıl küçülür?

Alkol ablasyonu tiroid nodüllerinde yıllardır kullanılan, etkinliği ve emniyeti iyi bilinen bir yöntemdir. Alkol ablasyonu için, ince bir iğneyle ultrasonda görerek nodül içine girilir ve değişik bölgelere az miktarda alkol verilir. İşlem belli aralıklarla birkaç kez tekrarlanarak nodülün küçülmesi sağlanır.

Hipoekojen nodül ne demek?

Hipoekoik nodül durumu vücudun herhangi bir bölümündeki dokularda meydana gelen hasarlara denilmektedir. Bu tür nodüllere, karaciğer, tiroid, göğüs ya da rahim gibi bölgelerde rastlanabilmektedir. Hipoekoik Nodüller iyi huylu ya da kötü huylu olabilirler. İyi huylu tümörlerin vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Tiroid lobu kaç mm olmalı?

Nodüllerdeki normal büyüklük 1 ila 2 mm ile 2 cm arasındadır. 2 cm kadar büyüklüğe ulaşan büyüklükte artık nodüller dışarıdan da görülür hale gelirler. Tiroid nodülü 3 ila 4 cm boyutuna geldiğinde artık doktorun tavsiyesi ile ameliyat gerekmektedir.

Tiroid bezi boyutları ne kadar olmalı?

Tiroid bezi, boynun ön tarafında, ortada, gırtlağın hemen önünde yer alan bir iç salgı bezidir (endokrin gland). Ağırlığı 18-20 gr kadardır. 5-6 kesme şekeri kadar bir büyüklüğü vardır. Tiroid bezinin şekli kabaca bir kelebeğe benzemektedir.