Besyo mezunları ne olur?

İçindekiler:

  1. Besyo mezunları ne olur?
  2. Beden Egitimi ne kadar maaş alır?
  3. Besyo okurken hangi dersler var?
  4. Besyo dan mezun olanlar polis olabilir mi?
  5. Beden eğitimi öğretmenlerinin maaşı ne kadardır?
  6. Antrenörlük okuduktan sonra ne olunur?
  7. Antrenörlük Bölümü Mezunları Beden Eğitimi öğretmeni olabilir mi?
  8. Üniversite öğrencileri polis olabilir mi?

Besyo mezunları ne olur?

BESYO bölümü mezunları spor kulüplerinde, spor salonlarında ya da devlet kurumlarında çalışırlar. ... Bu bölümden mezun kişiler düşünülenin aksine sadece beden eğitimi öğretmenliği yapmazlar. Pek çok seçenekleri olan mezunlar, antrenör, spor yöneticiliği gibi işler yaparlar.

Beden Egitimi ne kadar maaş alır?

Beden Eğitimi Öğretmenleri atanması durumunda günümüzde 4300tl gibi bir maaş almaktadırlar. Özel sektörde kolejlerde çalışan bir öğretmen özel ders hariç maaş olarak 3000 tl civarında bir maaş almaktadırlar. (Koleje ve ders saatine göre bu değişiklik gösterebilir.)

Besyo okurken hangi dersler var?

Teorik dersler : Anatomi , Fizyoloji , Antrenman Bilgisi , Öğretim ilke ve Yöntemleri , Psikomotr Gelişim , Egzersiz ve Beslenme vb. derslerdir. Uygulamalı dersler : Futbol , Basketbol , Yüzme , Jimnastik vb. bireysel ve takım sporlarından oluşan branş dersleridir.

Besyo dan mezun olanlar polis olabilir mi?

Polis olmak isteyen öğrenciler içerisinde ağırlıklı olarak Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) mezunları var. ... Önem sırasına göre yüzde 50 sözlü mülakat, yüzde 25 spor mülakatı ve son olarak yüzde 25 KPSS puanında iyi bir derece alıp polisliği kazanabiliyorlar.

Beden eğitimi öğretmenlerinin maaşı ne kadardır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKEN YÜKSEK
Beden Eğitimi Koordinatörü3.9305.560
Beden Eğitimi Öğretmeni2.8208.970

Antrenörlük okuduktan sonra ne olunur?

Antrenörlük eğitimi bölümünden mezun olan kişiler sportif faaliyetlerin içerisinde görev alırlar. Bu nedenle antrenörler özel spor salonlarında bireysel spor hocalığı yapabilirler. Aynı zamanda antrenörlerin de Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda çalışmaları olabilir.

Antrenörlük Bölümü Mezunları Beden Eğitimi öğretmeni olabilir mi?

Antrenörlük bölümü mezunları pedagojik formasyon sertifika programlarını tamamlamaları durumunda öğretmen olabilmektedirler.

Üniversite öğrencileri polis olabilir mi?

2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.