Bebeklerde tiroid testi neden yapılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde tiroid testi neden yapılır?
  2. Tiroid hastalığı kimlerde görülür?
  3. Tiroid hastaları sinirli olur mu?
  4. Tiroid hastalığı titreme yapar mı?

Bebeklerde tiroid testi neden yapılır?

Tiroid hormonu eksikliği yenidoğanlarda hem yavaş büyüme hem de zekanın az gelişmesi ile sonuçlanır. Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde yenidoğan bebeklere hipotiroidi tarama testi uygulanmaktadır. Taramada hastalık şüphesi bulunan bebeklerde ileri tanı ve tedaviyi Çocuk Endokrinoloji Hastalıkları Bölümü planlar.

Tiroid hastalığı kimlerde görülür?

Özellikle otoimmün olarak ta nitelendirilen bağışıklık sisteminin tiroide aşırı tepkisi ile ortaya çıkan hipotiroidi ve hipertiroidi gibi hastalıklar kadınlarda, erkeklere göre daha sıktır ve yaşla birlikte her iki cinsiyette görülme sıklığı artar.

Tiroid hastaları sinirli olur mu?

İnsan vücudu için hayati öneme sahip olan tiroid hormanlarının az ya da çok salgılanması pek çok ciddi sağlık sorununa neden olabilmektedir. Üşüme, kilo artışı, halsizlik, sinirli ruh hali ve iştahsızlık gibi belirtileri olan tiroid hastalıkları; erkeklere göre kadınlarda daha çok görülmektedir.

Tiroid hastalığı titreme yapar mı?

Samiye Uslu Kuzudişli, tiroid hastalığının belirtileri arasında titremenin de olabileceğini belirterek, "İstemsiz kasılma ve seğirmeler ile kasların kısa süreli kasılması gibi belirtiler vücutta, ellerde, ayaklarda ve boyunda titremelere yol açıyor.