Aloe vera sıcağı mı sever soğuğu mu?

İçindekiler:

  1. Aloe vera sıcağı mı sever soğuğu mu?
  2. Aloe vera kışın balkonda durur mu?
  3. Aloe vera nasil Canlandirilir?
  4. Aloe vera yaprağı nasıl koparılır?
  5. Aloe vera yapraklari nasil temizlenir?

Aloe vera sıcağı mı sever soğuğu mu?

Soğuk havalara karşı pek dayanıklı olmasa da -7 derecelere kadar yaşadığı biliniyor. Yine de ortam sıcaklığının en az 10-15 derecelerde olmasına dikkat etmek sağlıklı bir şekilde aloe vera yetiştirmek için önemli noktalardan biri sayılıyor.

Aloe vera kışın balkonda durur mu?

Aloe Vera çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir.

Aloe vera nasil Canlandirilir?

Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.

Aloe vera yaprağı nasıl koparılır?

Bir aloe bitkisinin dış yaprağını kes. Bitkinin dışında kalan, alt kısımları toprağa daha yakın olan yaprakları seç. Yaprağı alt kısmından kesmek için keskin bir bıçak kullan. Aloe vera jel kolay bozulacağı için tek seferde çok fazla miktarda yapmamak en iyisidir, tabii eğer başkalarına da vermeyi planlamıyorsan.

Aloe vera yapraklari nasil temizlenir?

Yaprakları 1 litre su ve 3 kaşık dolusu sirke ile püskürtülür ve parlak kalır. Sirke aynı zamanda her şey için pratik olduğu için bitki yapraklarını temizlemek içinde idealdir , bu yüzden temizlik ürünleriniz arasında sirkeyi benimsemenizi öneririz.