Tillo Kürtçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Tillo Kürtçe ne demek?
  2. Tillo nun yeni ismi nedir?
  3. Tillo Işık Hadisesi nedir?
  4. Tillo da ne var?
  5. Tillo şeyhi kimdir?
  6. Tillo nerede bulunur?
  7. Tillo Evliyaları kimlerdir?
  8. Ismail Fakirullah hangi tarikat?
  9. Siirt Tillo şeyhi kimdir?
  10. Şeyh Muhammed Bedreddin Aydın Kimdir?
  11. Ibrahim Hakkı Hazretleri hangi tarikat?
  12. Hazreti Fakirullah kimdir?
  13. Ibrahim Hakkı Hazretleri nerede doğmuştur?

Tillo Kürtçe ne demek?

Aydınlar (Tillo) Hakkında Detaylı Bilgi Tillo'nun manası Süryanicede "Yüksek Ruhlar" dır.

Tillo nun yeni ismi nedir?

Tillo nahiyesi, 'daki 3647 sayılı Kanun ile "Aydınlar" adıyla ilçe haline getirildi.

Tillo Işık Hadisesi nedir?

GÜNEŞ HADİSESİNİN OLUŞUMU Her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül'de "Işık Hadisesi" bu türbede gerçekleşmektedir. İbrahim Hakkı Hazretleri, Tillo'nun 3-4 km doğusunda bir tepe üzerinde harçsız taşlarla bir duvar yaptırır.

Tillo da ne var?

Bitki örtüsü olarak bozkırlarla kaplıdır. Bodur ve çalılık ağaçlıkları çoktur. Orman bakımından zengin olmayıp, yer yer meşe, fıstık, bıttım, armut, badem ağaçları ile çok sayıda üzüm bağlarına rastlanmaktadır.

Tillo şeyhi kimdir?

Şeyh Bedrettin Aydın, Tillo'daki önemli isimlerden biri. Sultan Memduh hazretlerinin torunudur. Aydın medresesinin de şu anki kendi tabiri ile “baş hizmetlisi” olarak her yıl yüzlerce öğrenciye ders veriyor Kelam, fıkıh, hadis, siyer, mantık tefsir, felsefe gibi temel dersleri kendi medresesinde veriyor.

Tillo nerede bulunur?

Siirt iline sadece 10 km uzaklıkta bulunan Tillo ilçemiz tarihine bakıldığı zaman çok eskilere dayanmaktadır. Birçok medeniyete sahipliği yapmıştır. Ülkemizin önemli evliyaları bu ilçede yetişmiştir. Birçok evliyanın türbesi bulunmaktadır.

Tillo Evliyaları kimlerdir?

Yaklaşık 40 bin evliyanın yattığı söylenilen evliyalar diyarı Tillo, İsmail Fakirullah Hz., İbrahim Hakkı Hz., Şeyh Hamza El Kebir Hz., Şeyh Mücahit Hz., Gavsul Memduh Hz., Zemzemul Hassa Hz. gibi Allah dostlarının yetiştiği nadine yerlerden biridir.

Ismail Fakirullah hangi tarikat?

Ilim, irfan ve irşad'ı sayesinde ünü dünyanın her yerine yayılmış ve kendisini görmek isteyen insanlar her yerden Tillo'ya akın etmeye baslamıştır. Tarikatı, dedesi Şeyh İsmail Fakirullah Hz.'nin “Uveysiyye” tarikatına dayanır.

Siirt Tillo şeyhi kimdir?

Şeyh İbrahim El Mücahid - Siirt Tillo'da dünyaya gelmiş ve babası gibi Velayet Makamına yükselmiştir. Ibrahim Hakki Hz. eserlerinde onun çok sayıdaki kerametlerinden bahsetmiştir. ... Şeyh Ibrahim El-Mücahid Hz. Hicri 660, Miladi 1262 senesinde babasından önce Tillo'da vefat etmiştir.

Şeyh Muhammed Bedreddin Aydın Kimdir?

Şeyh Bedrettin Aydın, Tillo'daki önemli isimlerden biri. Sultan Memduh hazretlerinin torunudur. Aydın medresesinin de şu anki kendi tabiri ile “baş hizmetlisi” olarak her yıl yüzlerce öğrenciye ders veriyor Kelam, fıkıh, hadis, siyer, mantık tefsir, felsefe gibi temel dersleri kendi medresesinde veriyor.

Ibrahim Hakkı Hazretleri hangi tarikat?

Bu sırada hocası ve şeyhi olan İsmail Fakirullah Hz.'nin tarikatı olan “Uveysiyye” tarikatına intisap etmiştir. Büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hz. hadis ve fıkıhta, tasavvuf ve edebiyatta, psikoloji ve sosyolojide, tıp ve astronomide ve pek çok ilim dalında büyük bir kudret ve yetenek göstermiştir.

Hazreti Fakirullah kimdir?

() tarihinde Siirt'in Tillo köyünde (Aydınlar ilçesi) doğdu. Asıl adı İsmâil'dir. Hayatı hakkındaki bilgiler Erzurumlu İbrâhim Hakkı'nın Mârifetnâme'sine dayanmaktadır. ... Babası vefat edince de Tillo'daki caminin imam ve hatibi oldu.

Ibrahim Hakkı Hazretleri nerede doğmuştur?

Pasinler, Erzurum Erzurumlu İbrahim Hakkı/Doğum yeri