İkametgah değiştirmek suç mu?

İçindekiler:

  1. İkametgah değiştirmek suç mu?
  2. İkametgah bildirimi yapılmazsa ne olur?
  3. Ikamet aldırmak için ne gerekiyor?
  4. İkametgah değiştirme cezası ne kadar?
  5. İkametgah nasıl değiştirilir 2021?
  6. Adres değişikliği yapılmazsa ne olur?
  7. Kaç gün arayla adres değişikliği yapılır?

İkametgah değiştirmek suç mu?

Adres değişikliği yaşanırsa, başka bir adrese, başka bir şehre taşınılması durumunda bildirim yapılması yasal olarak bir zorunluluktur. Eğer ikametgah değişikliği yaşanırsa ve bu durum devlete bildirilmezse yaptırıma maruz kalırsınız. Bu yaptırıma adres değişikliği bildirmeme cezası denmektedir.

İkametgah bildirimi yapılmazsa ne olur?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 1963,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Ikamet aldırmak için ne gerekiyor?

  • Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.
  • Taşındığınız adres, daha önceden başka bir kişi tarafından beyan edilmiş ise yanınızda yeni adresinize ait doğalgaz, elektrik, su, telefon faturası ya da abonelik sözleşmesi getirmeniz gerekmektedir.
Daha fazla öğe...

İkametgah değiştirme cezası ne kadar?

2021 İkametgah Değişikliği Cezası Ne Kadar? Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 94 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 1963 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

İkametgah nasıl değiştirilir 2021?

İkamet değişikliği yapmak için yapılması gerekenler iki şekilde olabilmektedir. Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmek. Bunun için de öncelikle adresinizin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğünü http://adres.nvi.gov.tr internet adresinden sorgulama yaparak öğrenmek. E devlet sistemi üzerinden e imza ile yapmak.

Adres değişikliği yapılmazsa ne olur?

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 94 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 1963 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Kaç gün arayla adres değişikliği yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesine göre yeni bir adreste oturmaya başlayan kişilerin 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği yapmaları gerekir. 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanır.