Bamya tohumu tozu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bamya tohumu tozu nasıl kullanılır?
  2. Öğütülmüş bamya tohumu nasıl kullanilir?
  3. Bamya çekirdeği nasıl kullanılır?
  4. Bamya Cekirdegi ne ise yarar?
  5. Bamya tohumu günlük ne kadar tüketilmelidir?

Bamya tohumu tozu nasıl kullanılır?

Bamya tohumunu ezerek toz haline getirin. Bu tozu kaynar suda demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz. Oda sıcaklığında bir suyun içerisine akşam 9-10 adet bamya tohumu ekleyin ve ağzını kapatın. Sabah uyandığınızda bu suyu içebilirsiniz.

Öğütülmüş bamya tohumu nasıl kullanilir?

Bamya tohumu tozunu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı bal ile harmanlayın. Macun kıvamına gelen karışımdan her sabah aç karnına 1 çay kaşığı tüketin. Kahvaltıdan yarım saat önce tüketmeniz önerilir.Hazırladığınız bamya kürü bittikçe yeniden yapabilirsiniz.

Bamya çekirdeği nasıl kullanılır?

Dilerseniz akşamdan bir su bardağı oda sıcaklığındaki suyun içine 9-10 adet bamya tohumu atıp sabaha kadar bu şekilde bekletebilir, sabah uyanınca da bu suyu içebilirsiniz. Suyunu içtikten sonra yine dilerseniz 9-10 adet bamya tohumunu da yutabilirsiniz.

Bamya Cekirdegi ne ise yarar?

Bamya tohumu çok değerli bir lif kaynağıdır. Lifli yapısı sayesinde bamya tohumu sadece sindirim sistemini düzenlemekle kalmayıp aynı zamanda kolesterolün düşürülmesini sağlayarak kalp ve damar hastalıklarını, kan şekeri regülasyonunu sağlayarak tip 2 diyabet ve insülin direncini önler.

Bamya tohumu günlük ne kadar tüketilmelidir?

Bamya tohumunun 11 adet olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bamya tohumunu 11 adet olarak yutmanız en faydalı olanıdır. Günlük tüketim miktarı gereğinden daha fazla olmaması gerekir. Her gün düzenli olarak tüketilmeye devam edilmeli ve aksatmamaya özen gösterilmelidir.