Maroc nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Maroc nereye bağlı?
  2. Marokko hangi ülke?
  3. Fas lar hangi dili konuşuyor?
  4. Fas neden Morocco?

Maroc nereye bağlı?

Coğrafya. Fas, Afrika'nın kuzeybatısında bir ülkedir. Atlantik okyanusu kıyıları Cebelitarık boğazı ile Akdeniz kıyılarını ayırır. Güneyinde tartışmalı Batı Sahara bölgesi ile güney ve güneydoğusunda Cezayir bulunmaktadır.

Marokko hangi ülke?

Fas'ın kendi dilindeki adı, en batıdaki yer anlamına gelen El-Magrip. İngilizce ismi Morocco, Fransızca adı ise Maroc. Bu dillerdeki isimler Marrakech şehrinin adından türeyerek bu hale gelmiş. Türkçe'de Fas olarak adlandırılmasının sebebi ise Osmanlı döneminde ülkemizde kullanılan feslerin Fez Şehri'nde üretilmesi.

Fas lar hangi dili konuşuyor?

Resmi dil Arapça'dır. Bunun yanı sıra ülkede çok sayıda var olan Berberilerin kullandığı Berberice dili ve bunun alt dili olan Shelha dili de konuşulmaktadır. Resmi dairelerde Fransızca kullanıldığı gibi, ülkenin kuzey kesiminde İspanyolca da konuşulur.

Fas neden Morocco?

Eskiden Osmanlı feslerinin ülkede bulunan Féz Şehri'nde üretiliyormuş. Bu isim zamanla kalıplaşarak, Ülke Türkçe'de "Fas" olarak anılmasına neden olmuştur. ... İngilizce adı "Morocco", Fransızca'da "Maroc" olan ülkenin adı, ülkenin ortasında bulunan Marrakech (Marakeş) şehrinin isminden türemiştir.