Gardenya çiçeği Ne Demek?

İçindekiler:

  1. Gardenya çiçeği Ne Demek?
  2. Gardenya kokar mı?
  3. Güzel kokan çiçekler nelerdir?
  4. Lisyantus kokulu mu?
  5. Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?

Gardenya çiçeği Ne Demek?

Gardenya çiçeği, beyaz bir çiçek açtığı için meleğe benzetilir. Buda günahsız bir melek anlamına gelirken, hassas çiçeklere de sahip olduğu için, beni unutma ve gerçek aşkımsın gibi anlamları da taşır. Tüm bunların yanında gizli aşkı da simgeler. Gardenya bitkisi, dalları hava alacak şekilde budanmalıdır.

Gardenya kokar mı?

Sarı ve beyaz renkte çiçekleri, koyu yeşil yaprakları olan gardenya saksı çiçeğidir. Mis kokulu gardenya nazlı bir çiçektir. Gardenya çiçeği kokusu esans ve parfüm yapımında kullanıldığından çok güzel kokuya sahip çiçeklerdir. Yaz kış yapraklarını dökmeyen bu çiçek nemi ve esintileri seviyor.

Güzel kokan çiçekler nelerdir?

İşte güzel kokan çiçekler;
  1. 1- Gül. Romantizmin, güzelliğin, aşkın çiçeği olan gül, güzel renginin ve asil duruşunun yanı sıra kokusuyla da insanları kendisine bağlıyor. ...
  2. 2- Manolya. ...
  3. 3- Frezya. ...
  4. 4- Gardenya. ...
  5. 5- Aster. ...
  6. 6- Akşam Sefası ...
  7. 7- Mor Salkım. ...
  8. 8- Vadi Zambağı
Daha fazla öğe...

Lisyantus kokulu mu?

Lisianthus çiçeği, sade görünümlü, zarif ve hoş kokulu bir çiçektir. Lisianthus çiçekleri dekoratif kullanım için çok sevilen bir bitkidir.

Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?

Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Aralık ayında tohumları temin edin ve mineralli toprağın üzerine özenli şekilde dizin. Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın. Yaklaşık 15 gün sonra tohumlar filizlenmeye başlayacaktır.