Bağırsaklarda kolit ne demek?

İçindekiler:

  1. Bağırsaklarda kolit ne demek?
  2. Bağırsak kolit nasıl geçer?
  3. Kalın bağırsak ödemi nedir?
  4. Kolit ilaçları nelerdir?

Bağırsaklarda kolit ne demek?

Kolit, kalın bağırsağın iltihabi hastalığıdır. Mikroplara veya diğer zararlı uyaranlara bir yanıt olarak bağırsağın mukozal yani iç tabakasının iltihaplanması anlamına gelir ve bağırsakta ülserlere yol açar. Akut veya kronik olabilir. En çok bilineni “ülseratif kolit” hastalığıdır.

Bağırsak kolit nasıl geçer?

Ülseratif koliti tedavisi genellikle ilaç, diyet ve cerrahi yöntemi kapsamaktadır. İltihap ve şişkinliği azaltmak için antibiyotik, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, biyolojik olarak adlandırılan ilaçlar kullanılabilir. İshal, kanama ve karın ağrısı gibi durumlarda farklı ilaçlar kullanılabilir.

Kalın bağırsak ödemi nedir?

Genel bir terim olan “kolit” kalın bağırsağın içini döşeyen mukozada iltihabı (inflamasyonu) ve ödem, şişlik gibi iltihap bulgularını ifade eder.

Kolit ilaçları nelerdir?

Aminosalisilatlar, kortikosteroidler, immunomodülatörler ve biyolojik ajanlar ülseratif kolitin tedavisinde kullanılmaktadır. Aminosalisilatlar hafif ve orta dereceli aktif ülseratif kolit tedavisinde ana tedavi planı olarak uygulanmaktadır. Ayrıca, hastalığın nüks etmesini de önler.