Su çiçeği nedir nasıl?

İçindekiler:

  1. Su çiçeği nedir nasıl?
  2. Aşılı çocuğa su çiçeği bulaşır mı?
  3. Su çiçeği çıkaran çoçuk banyo yapabilir mi?
  4. Çocuğun su çiçeği olduğunu nasıl anlarım?
  5. Şu çiçeği çıkarana ne yasak?

Su çiçeği nedir nasıl?

Suçiçeği genellikle bir çocukluk çağında görülen ve varicella zoster virüsünün (VZV) sebep olduğu, vücutta kaşıntılı, kırmızı döküntüler, yorgunluk ve ateş ile kendini gösteren bulaşıcı bir hastalıktır.

Aşılı çocuğa su çiçeği bulaşır mı?

Bulaştırıcılık, tüm döküntüler kabuk bağlayana kadar devam eder. Virüs vücuda alındıktan 10-21 gün (kuluçka dönemi) sonra su çiçeği hastalığı gelişir. Su çiçeği aşısı olmuş bir kişi, hastalanırsa virüsü diğerlerine bulaştırabilir.

Su çiçeği çıkaran çoçuk banyo yapabilir mi?

Suçiçeği hastalığı geçiren çocuklar sıcak yerlerde tutulmaz. Terleme oldukça kaşıntı hızla artar. Çocuğa hafif ılık su ile banyo yaptırılabilir. Yaklaşık 7 gün süren hastalık, 3 gün kadar ateş yapmaktadır.

Çocuğun su çiçeği olduğunu nasıl anlarım?

İlk 1-2 gün hafif ateş, halsizlik, burun akıntısı gibi bulgular olur. 1-2 gün bu hafif bulguların arkasından döküntü başlar. Döküntüler vezikülerdir, yani içi sıvıyla doludur. Genelde çocukların yüzünde, saçlı derinin içinde, boynunda, karnında, sırtında olur. Döküntü kollarda daha az görülür.

Şu çiçeği çıkarana ne yasak?

Suçiçeği olan çocukların ağır yağlı gıdalardan, kızartmalardan ve fast food yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekir. Suçiçeği olan çocuklarının bol miktarda c vitamini, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası tüketmeleri gerekir.