Meme ucunda kıllanma normal mi?

İçindekiler:

  1. Meme ucunda kıllanma normal mi?
  2. Yüzdeki tüylerin sebebi nedir?
  3. Hirsutizm nasıl tedavi edilir?
  4. Hirsutizm tedavi edilebilir mi?

Meme ucunda kıllanma normal mi?

Vücudumuzun birçok yerinde yağ bezeleri ve kıl kökleri bulunur. Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez.

Yüzdeki tüylerin sebebi nedir?

Yüzdeki tüylenmelerin çeşitli nedenleri vardır . En yaygın neden, hormonal bir bozukluk olan hirsutizmdir. Bu bozukluğa sahip olmak, yüzdeki tüylenmelerin en yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Hirsutizm kadınlarda testosteron hormonunun fazla çalışması sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Hirsutizm nasıl tedavi edilir?

Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Tedavisi Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır.

Hirsutizm tedavi edilebilir mi?

Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Tedavisi Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.