Su Muhallebisine ne konur?

İçindekiler:

  1. Su Muhallebisine ne konur?
  2. Muhallebi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
  3. Su Muhallebisine süt konur mu?
  4. Su Muhallebisine vanilya konur mu?
  5. Muhallebim cıvık olursa ne yapılır?
  6. Muhallebım cıvık olursa ne yapılır?

Su Muhallebisine ne konur?

Muhteşem Su Muhallebisi (Çok Hafif) (videolu) Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı su.
  • 2 su bardağı süt.
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker.
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Muhallebi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.

Su Muhallebisine süt konur mu?

Su muhallebisi adından da anlaşılacağı üzere orijinalinde su ile hazırlanıyor ve içine süt ya da şeker katılmıyor. (4 su bardağı süte yarım bardak nişasta ile hızlıca hazırlanabilir) Onun yerine üzerine gül suyu ve pudra şekeri bir sos hazırlanıyor.

Su Muhallebisine vanilya konur mu?

Tencereye su, nişasta, şeker, vanilya koyulur ve karıştırılır. Daha sonra ocağa konup karıştırılıp muhallebi yapılır. Hangi kapa koycaksanız suyla ıslatıp muhallebiyi dökerseniz daha kolay çıkacaktır.

Muhallebim cıvık olursa ne yapılır?

Ocağınızın altını en kısığa alın. Bir kabın içerisine ılık su ya da oda sıcaklığında süt alın. İçerisine en hızlı çözümlerin başında gelen nişastayı ilave edin ve nişastanın tamamen dibe çökmesini sağlayın. Ardından kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak nişastanın su ya da sütle bütünleşmesini sağlayın.

Muhallebım cıvık olursa ne yapılır?

Eğer muhallebiniz sıvı olduysa Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Doğru oranın 1'e 2,5 olması gerekiyor.