DRX 9000 hangi hastanede var?

İçindekiler:

  1. DRX 9000 hangi hastanede var?
  2. Dekompresyon nasıl yapılır?
  3. Dekompresyon tedavisi nedir?
  4. Ameliyatsız fıtık tedavisi mümkün mü?
  5. Spinal traksiyon cihazı nedir?
  6. Romatem SGK ile anlaşması var mı?
  7. Dekompresyon tedavisi nasıl yapılır?
  8. Dekompresyon işlemi nedir?
  9. Boyun fıtığı ameliyatsız iyileşir mi?
  10. Fizik tedavi ile fıtık geçer mi?
  11. Bel traksiyon cihazı nedir?
  12. Traksiyon cihazı nedir ne işe yarar?
  13. Romatem hangi hastalıklara bakar?
  14. Spinal Dekompresyon tedavisi nasıl yapılır?
  15. Dekompresyon ne deme?
  16. Cerrahi dekompresyon nedir tıp?

DRX 9000 hangi hastanede var?

DRX9000 ile Ameliyatsız Fıtık Tedavisi | Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi.

Dekompresyon nasıl yapılır?

Bu tedavide ilk olarak hastanın bel veya boyun bölgesine sıcak paket (hot pack) 20 dakika süreyle uygulanır. Sonrasında ayakta hastaya uygun kemerler takılır, tedavi yatağının tabanındaki platforma çıkarılır, hastanın ağırlığına göre uygun tedavi belirlenerek 30 dakika süreyle traksiyon uygulanır.

Dekompresyon tedavisi nedir?

Spinal Dekompresyon cihazı, ameliyat olan ya da ameliyat önerilen hastalarda kullanmış olduğumuz bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide omurların arasını negatif basınç yöntemiyle aralayarak fıtığı orada rahatlatıp geri çekilmesini sağlıyoruz.

Ameliyatsız fıtık tedavisi mümkün mü?

Bel fıtıklarının büyük bir çoğunluğu ameliyatsız fizik tedavi yöntemleriyle ortadan kalkabilmektedir. Kas spazmını çözmek, ödemi ve ağrıyı azaltmak için çeşitli kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar tedavide uygulanabilmektedir.

Spinal traksiyon cihazı nedir?

SpinaTrak, servikal ve lomber disk herniasyonu tedavisinde kullanılan spinal dekompresyon cihazıdır. Eşsiz robotik dekompresyon tedavi sistemi, akut veya kronik boyun ve sırt ağrılarını azaltarak ortadan kaldırmak ve disk herniasyonu gibi omurga rahatsızlıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Romatem SGK ile anlaşması var mı?

SGK ve Tüm Özel Sigortalar Geçerlidir!

Dekompresyon tedavisi nasıl yapılır?

Etkilenen disk bölgesine göre program düzenlenir. Boyun veya bel bölgesine gereken açı verilir ve belirlenen yük ile hedeflenen aralığa bilgisayar kontrollü çekim kuvveti uygulanır. 30 dakika süren tedavi sonrası soğuk paketler ve akım tedavisi uygulanır.

Dekompresyon işlemi nedir?

Baskı yapan gücün veya baskının kaldırılması.

Boyun fıtığı ameliyatsız iyileşir mi?

Boyun fıtıklarının büyük çoğunluğu ameliyatsız iyileşir. Hastanın kol ve ellerinde ilerleyici güç kaybı varsa ve hasta diğer tedavilere cevap vermiyorsa cerrahi düşünülebilir. Boyun fıtığı ameliyatı, beyin cerrahları tarafından yapılan bir ameliyattır.

Fizik tedavi ile fıtık geçer mi?

Bel fıtığı tedavisinde FİZİK TEDAVİ geçici bir tedavi midir? DOĞRU PLANLANMIŞ ve DOĞRU UYGULANAN bir fizik tedavi hem bel ve boyun fıtığında, hem de diğer pek çok hastalıkta KALICI bir tedavi sağlar. Yani fizik tedavi temel olarak, palyatif (geçici, ağrı kesici) bir tedavi değildir.

Bel traksiyon cihazı nedir?

Vertetrac, fizik tedavide traksiyon amacıyla kullanılan bir cihazdır. ... En basit anlatımıyla traksiyon, boyun ve bel omurlarına uygulanan bir çekme tedavisidir. Çekme işlemi, omurların çevresinde yer alan kas ve yumuşak dokunun uzatılması aynı zamanda da eklem aralıklarının arttırılması amacıyla uygulanır.

Traksiyon cihazı nedir ne işe yarar?

Halk arasında “çekme” olarak bilinen traksiyon yöntemi tüm omurganın çekilmesini sağlayan bir alettir. Boyun omurlarındaki yükü almasının yanı sıra boyun hareketliliğini tamamıyla geri kazandırır ve boyun bölgesinde yer alan bağ ve kasları güçlendirir.

Romatem hangi hastalıklara bakar?

Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik… ROMATOLOJİ NEDİR? Romatoloji, eklemler, yumuşak dokular, otoimmün hastalıklar ve kalıtsal bağ dokusu hastalıklarıyla ilgilenen iç hastalıkları ve pediatride bir alt uzmanlık alanıdır.

Spinal Dekompresyon tedavisi nasıl yapılır?

Etkilenen disk bölgesine göre program düzenlenir. Boyun veya bel bölgesine gereken açı verilir ve belirlenen yük ile hedeflenen aralığa bilgisayar kontrollü çekim kuvveti uygulanır. 30 dakika süren tedavi sonrası soğuk paketler ve akım tedavisi uygulanır.

Dekompresyon ne deme?

Dekompresyon sözcüğü "basınç azalması" anlamına gelir. İnsan vücudu yeryüzündeki normal hava basıncı altında (deniz seviyesinde yaklaşık 760 mmHg) yaşamaya alışıktır. Bu basınç düzeyinde -başta azot olmak üzere- atmosferdeki bazı gazlar vücut dokularında çözelti hâlinde (sıvı hâlde) bulunurlar.

Cerrahi dekompresyon nedir tıp?

Mikrovaskuler dekompresyon (MVD) trigeminal nevraljinin cerrahi tedavisindeki etkin cerrahi yöntemlerden biridir. Bu uygulama sırasında, trigeminal nevralji'nin sebebi olan kafa içindeki (beyincik ve beyin sapı arasındaki) atardamarın yüz duyu sinirine olan basısı ortadan kaldırılır.