Gelir testi yaptırmayanlar ne olacak?

İçindekiler:

  1. Gelir testi yaptırmayanlar ne olacak?
  2. Gelir testi borcu ödenmezse ne olur?
  3. Gelir testi sonucu G0 ne demek?
  4. Bağkur kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz 2021?
  5. Gelir testi sonucu G3 nedir?

Gelir testi yaptırmayanlar ne olacak?

Gelir Testi 18 yaşından büyük vatandaşlar için zorunlu tutulmuştur. Bu sebeple GSS yaptırmayan vatandaşlara bir para ceza uygulanmaktadır. Bu ceza geçtiğimiz 2020 yılı için 88,29 TL olarak belirlenmiştir.

Gelir testi borcu ödenmezse ne olur?

Eğer borcu zamanında yatırmazsanız gecikme zammı (faiz) giderek artar. Zamanında ödenmeyen primler için gecikmenin olduğu gün sayısı kadar gecikme zammı uygulanır. ... Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

Gelir testi sonucu G0 ne demek?

G0: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar (primlerini devlet öder / yeşil kart kapsamında). G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar.

Bağkur kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz 2021?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK'ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

Gelir testi sonucu G3 nedir?

G3: Geliri aylık brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar. Güncel GSS prim tutarları Pratik Bilgiler bölümünde yer almaktadır.