Araçta aks ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Araçta aks ne işe yarar?
  2. Araçta kaç aks var?
  3. Direksiyon kutusu arızası nasıl belli olur?
  4. Ön aks koparsa ne olur?
  5. Rot arızası nasıl anlaşılır?
  6. Direksiyon kutusu bozulursa ne olur?
  7. Direksiyon kutusu neden ısınır?

Araçta aks ne işe yarar?

Halk arasında dingil adıyla da anılan aks, motorlu araçlarda diferansiyel sisteminden çıkan dönme hareketini tekerleklere ileten çelik mildir. Bir diğer deyişle motorun sağladığı gücü ve torku tekerleğe aktaran parçadır. ... Akslar, aracın önden ya da arkadan çekişli olmasına göre farklılık gösterir.

Araçta kaç aks var?

Ayrıca araç hızlanırken, viraj girişlerinde, viraj çıkışlarında ya da frene basıldığında güvenliği ve konforu sağlamakla yükümlüdür. Sağ ve sol olmak üzere iki tane aks yer alır.

Direksiyon kutusu arızası nasıl belli olur?

Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır?
  1. Direksiyon Sertleşmesi.
  2. Hidrolik Köpürmesi ve Hidrolik Kaçakları
  3. Direksiyon Çevirme Hareketi Sırasında Gelen Sesler.
  4. Aracın Yolda Gezmesi.
  5. Direksiyonda Meydana Gelen Boşluk.

Ön aks koparsa ne olur?

Her aracın yük taşıma kapasitesi farklıdır, fazla yük sebebiyle aks baskılanır ve bozulabilir. Aks kafasının kopması durumunda aracınız vitese geçer ancak gaz vermenize rağmen hareket sağlanamaz. Ak kopması frenlerin işlevini yerine getirememesine neden olabilir.

Rot arızası nasıl anlaşılır?

Rot Kolundan Sorun Olduğu Nasıl Anlaşılır? Araçla çukura girip çıktığınızda tam orta kısımda vuruntu sesi gelir. Direksiyonda titreme, sürüş halindeyken sağa sola çekme, manevra yaptıktan sonra geri toparlayamama gibi sorunlar rot kolu arıza belirtileridir.

Direksiyon kutusu bozulursa ne olur?

Sürüş esnasında direksiyon ileri geri oynayabilir. ... Direksiyonda ki maksimum 2.5 cm boşluk normal kabul edilir. Direksiyon boşluğuna genel olarak direksiyon kutusunda meydana gelen aşınmalar, direksiyon mafsalında olan yıpranmalar ve rot başında oluşan boşluklar sebep olur.

Direksiyon kutusu neden ısınır?

Hidrolik eksilmesi gevşek bağlantılar, yıpranmış contalar vb. mekanik sorunlardan kaynaklanır. Bu arıza için gerekli kontroller gecikmeden yapılmalıdır. Kaçak okusan durumlarda direksiyon kutusunda bulunan dişliler aşırı ısınma yapacaktır.