Müthiş nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Müthiş nasıl yazılır TDK?
  2. Buna karşın ne demek TDK?
  3. Iade etmek nasıl yazılır?
  4. Iade ne demek TDK?
  5. Iade i ziyaret ne demek TDK?
  6. Iddia etmek nasıl yazılır?
  7. Iddia ne demek TDK?

Müthiş nasıl yazılır TDK?

Müthiş (sıf. ) Tarancı).

Buna karşın ne demek TDK?

karşın. zf. Gerekenin veya mantığın tersine olarak, rağmen: “Sabah olunca, bütün gece uyumamasına karşın kendini dinç hissediyordu.” -İ. O.

Iade etmek nasıl yazılır?

iade, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'a', 'd', 'e', şeklindedir. iade kelimesinin tersten yazılışı edai diziliminde gösterilir.

Iade ne demek TDK?

1) geri vermek, geri çevirmek; 2) karşılık olarak yapmak; 3) yansıtmak: “Karşıki kayalar benim sesimi bana iade ettiler.” -Y. K.

Iade i ziyaret ne demek TDK?

iade-i ziyaret / iâde-i ziyâret Ziyarete gelenin ziyaretine gitmek.

Iddia etmek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, iddia şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "iddaa" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "iddia"dır.

Iddia ne demek TDK?

TDK ve Dil Derneği "iddia" yazımının doğrusu olduğunda hemfikirdir. İddaa ise her ne kadar sehven yaygınlaşmış olsa da geçersiz bir yazımdır. Açıkça galattır. Bir bahis şirketinin sırf dikkat çekmek için seçtiği bu deforme isim, reklam yoluyla bu kelimenin yazımını gençlere yanlış öğretme işlevi görmektedir.