Bir felsefe sorusunun özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Bir felsefe sorusunun özelliği nedir?
  2. Bir Felsefe Sorusu Nedir?
  3. Felsefi soruları günlük sorulardan ayıran özellikler nelerdir?
  4. Bir felsefe sorusu farklı kılan özellikler nelerdir?
  5. Felsefi bir argüman sorgularken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
  6. Argüman nedir örnek felsefe?
  7. Erdemli davranışlar nelerdir?

Bir felsefe sorusunun özelliği nedir?

FELSEFİ SORULARIN ÖZELLİKLERİ Felsefi sorular olguların düzenliliğini değil arkasındaki nedenleri sorgular. Felsefi sorular ilk nedenlere gitmeyi amaçlayan ve durum tespitinin ötesinde var olan düzenin amaç ve yönelimini ortaya koyan sorulardır. Felsefi sorular yanıt bulmak için akla dayalı temellendirmeleri kullanır.

Bir Felsefe Sorusu Nedir?

Herhangi bir şeyi konu alabilen; onun doğasını, yapısını, ne olup olmadığını, mümkün olup olmadığını, doğruluğunu araştırabilen, sınırları olmayan soruya felsefi soru denir.

Felsefi soruları günlük sorulardan ayıran özellikler nelerdir?

Felsefi sorular bilginin ya da bilmenin ne olduğunu bulmaya yöneliktir. ⇒ Üzerinde düşünülmesi ve konuşulması gereken, net bir cevabı olmayan sorulardır. ⇒ Felsefi sorular gerçekliğe, ahlaka, varoluşa, bilgiye, etiğe ve doğruya ulaşmak için sorulur. ⇒ Felsefi sorular zamanın ötesindeki sorulardır.

Bir felsefe sorusu farklı kılan özellikler nelerdir?

Cevap: Filozofun sorduğu sorular da, yanıtları aranan birer sorudurlar, ancak bu tür sorular bir başkasına sorulmayıp, kişinin kendi kendine sorduğu birer soru olmak özelliğini taşımaktadırlar. Böylece farklı bir bakış açısıyla ve onuya bütünsel yaklaşan sorular olma özelliğini taşırlar felsefe soruları.

Felsefi bir argüman sorgularken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Felsefi bir argüman sorgulanırken dikkat edilmesi gerekenler ; 1- Doğruluk Düzeyi 2- Tutarlılığı 3- Konu ile ilgili alakası 4- Delillerin sağlamlığı dikkate alınması gerekir.

Argüman nedir örnek felsefe?

Argüman bir önermeler dizisidir. Bu önermeler dizisi içinde kimi önermeler öncüller ya da varsayımlar olarak adlandırılır, diğer bir önerme ise sonuç olarak adlandırılır. ... Örneğin Ahmet 30 yaşından büyük ise, “Ahmet 25 yaşından büyüktür.” önermesi geçerli bir argümandır.

Erdemli davranışlar nelerdir?

Erdemli davranışlara 10 tane örnek :

  • Dürüst olmak,
  • Güvenilir olmak,
  • Yalan söylememek,
  • Anne ve babaya karşı saygılı olmak,
  • Yaşlılara karşı yardımsever olmak,
  • Verilen sözü tutmak,
  • Ölçülü olmak,
  • Emanete karşı sadık olmak,