IBAN açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. IBAN açılımı ne demek?
  2. IBAN adı ne demek?
  3. IBAN nedir ne işe yarar?
  4. Ibandaki TR ne demek?
  5. IBAN bilgileri ile ne yapılabilir?
  6. Ibanda tr'den sonra ne gelir?

IBAN açılımı ne demek?

İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.

IBAN adı ne demek?

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) tebliğine göre IBAN numarası, müşteri hesap numaralarının belirli bir standart dahilinde düzenlenmesiyle elde edilen uluslararası banka hesap numarasıdır. Bir IBAN numarası, sadece bir banka hesabına ait olabilir.

IBAN nedir ne işe yarar?

Bunun yanı sıra IBAN numarası ile kişi kendi bankasına ya da başka bankadaki kişilere para gönderimine yardımcı olur. ... IBAN açılımı; International Bank Account Number olarak tanımlanabilir. Türkçedeki karşılığı ise Uluslararası Banka Hesap Numarası şeklindedir.

Ibandaki TR ne demek?

Her hesabın bir IBAN'ı vardır ve bir IBAN, yalnızca bir hesabı işaret eder. ... Bu bölüm, IBAN'ın toplam uzunluğu 34 haneyi aşmayacak şekilde her ülke tarafından serbestçe belirlenebilir. Türkiye'de IBAN 26 karakterden oluşmaktadır. İlk iki hane ülke kodunu belirtmektedir ve Türkiye için TR'dir.

IBAN bilgileri ile ne yapılabilir?

IBAN numarası, yurt içi havale ve EFT işlemlerinde, yurt dışına para transferlerinde kullanılır.

Ibanda tr'den sonra ne gelir?

TR yazan ilk 2 hane tüm iban numaralarında ortak olarak bulunmaktadır ve en başta yer almaktadır. Daha sonra 2 haneli kontrol basamakları kısmı yer almaktadır. Bu kısımdan sonra ise 5 haneli banka kodu bulunmaktadır. Bu banka kodu iban numarasının hangi bankaya ait olduğunun belirlenmesini sağlamaktadır.