Nobel ödülünü kaç Türk Kazandı?

İçindekiler:

  1. Nobel ödülünü kaç Türk Kazandı?
  2. Türkiye'de Nobel ödülünü kim almıştır?
  3. Kaç tane Nobel Ödülü var?
  4. Nobel ödülünü kazanan en genç kişi kimdir?
  5. Ilk Nobel ödülü alan Türk hangi alanda olmuştur?

Nobel ödülünü kaç Türk Kazandı?

Nobel ödülleri 1901 yılından bu yana her yıl dinamitin mucidi olarak bilinen Alfred Nobel'in anısına veriliyor. Hemen her yıl adayları ve kazananlarıyla çok konuşulan bu ödülleri şimdiye kadar Türkiye'den sadece iki isim kazanabildi.

Türkiye'de Nobel ödülünü kim almıştır?

Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştı.

Kaç tane Nobel Ödülü var?

826 Nobel ödülü kazanandan, 43'ü kadındır; 1903 yılında fizik ödülünü alan Marie Curie, Nobel Ödülünü kazanan ilk kadın olmuştur. Curie ayrıca 1911 yılında Nobel kimya ödülünü almaya da hak kazanmış; böylece iki Nobel ödülünü birden almaya hak kazanan ilk kişi olarak tarihe geçmiştir.

Nobel ödülünü kazanan en genç kişi kimdir?

Uzun süre hastanede tedavi altında kalan Malala, Birleşik Krallık'a taşınmıştı. Malala 2014'te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü almış ve bu alanda ödül alan en genç isim unvanını kazanmıştı.

Ilk Nobel ödülü alan Türk hangi alanda olmuştur?

Orhan Pamuk tarihinde Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanarak Nobel Ödülü kazanan ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tarihe geçmiştir.