Çocuğun geniz eti nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Çocuğun geniz eti nasıl anlaşılır?
  2. Geniz eti tanısı nasıl konur?
  3. Bebeklerde geniz eti ne zaman belli olur?
  4. Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı ne kadar sürer?
  5. Geniz eti gözle görülür mü?
  6. Geniz eti ne zaman küçülür?

Çocuğun geniz eti nasıl anlaşılır?

Çocukta aşağıdaki belirtilerden biri veya birkaçının oluşması geniz etine işaret edebiliyor:
  • Burundan nefes almakta güçlük.
  • Sürekli ağızdan nefes alma.
  • Burun tıkalı gibi genizden konuşma.
  • Nefes alırkan hırıltılı ses çıkması
  • Uyku sırasında horlama.
  • Uykuda birkaç saniye süreyle nefesini tutma (uyku apnesi)
Daha fazla öğe...

Geniz eti tanısı nasıl konur?

Geniz Eti Nasıl Teşhis Edilir? Çocukta geniz eti büyümesini düşündüren semptomlar varsa burun içinden küçük bir kamerayla geniz bölgesine bakılarak tanı konulabilir. Eğer çocuğun bu muayeneye uyum sağlamasında sorun yaşanıyorsa hava yolunu gösteren bir direkt grafi çekilebilir.

Bebeklerde geniz eti ne zaman belli olur?

Geniz etinin doğal seyrine göre genelde 6-7 yaşından sonra ergenlik dönemine doğru büyümesi durur. Çocuğun genetik yapısının yatkın olması, immun sisteminin durumu ve sık geçirdiği enfeksiyon geniz etinin giderek büyümesine sebep olur.

Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı ne kadar sürer?

Geniz Eti Ameliyatı ( Adenoidektomi ) genel anestezi altında yapılır. Ameliyat öncesinde rutin kan tetkikleri ve Anestezi doktorunun değerlendirmesi ile ameliyata engel bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Ameliyatın kendisi yaklaşık 10-15 dakika sürer.

Geniz eti gözle görülür mü?

Geniz eti nasıl görülebilir ? Geniz eti kameralar aracılığıyla endoskop adı verilen aletler kullanılarak görülebilir. Ancak çocuklarda bu muayeneyi her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Bu durumda gerekirse yan grafi adı verilen bir film çekilerek geniz etinin izdüşümü üzerinden bir değerlendirme yapılabilir.

Geniz eti ne zaman küçülür?

Evet geniz eti 11 yaşından itibaren küçülmeye başlar ve zamanla kaybolur. Ama alınmamış geniz etinin vermiş olduğu hasar kalıcıdır. Bunlar: Kulakta sıvı toplanması ve zamanla kulak zarının orta kulağa yapışmasına bağlı kalıcı işitme kaybı.