Apartman işletme defteri noter onayı zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Apartman işletme defteri noter onayı zorunlu mu?
  2. Apartman yönetimi karar defteri nasıl olur?
  3. Apartman defteri nedir?
  4. Siteler hangi defterleri tutar?
  5. Apartman ve sitelerin tutmak zorunda olduğu defterler nelerdir?
  6. Apartman yönetim defteri nasıl alınır?
  7. Apartman karar defterine kimler imza atar?
  8. Noterin tutmak zorunda olduğu defterler nelerdir?
  9. Apartman karar defterini kimler inceleyebilir?
  10. Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?
  11. Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mi?
  12. Site yönetimi işletme defteri nasıl tutulur?
  13. Apartman yönetimi defter tutmak zorunda mı?

Apartman işletme defteri noter onayı zorunlu mu?

Genelde apartman yöneticileri karar defterini bir kez onaylatır ve defter bitene kadar kullanır. Bu yanlıştır. Apartman karar defterleri her yıl noter tarafından tasdik edilmelidir.

Apartman yönetimi karar defteri nasıl olur?

Karar Defteri (Kat Malikleri Kurulu Defteri) Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühürüyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Apartman defteri nedir?

Karar defteri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yılda bir kereden az olmamak üzere gerçekleştirilen apartman kurulu toplantılarında alınan tüm kararların yazıldığı deftere verilen isimdir. Apartman defteri olarak da adlandırılır.

Siteler hangi defterleri tutar?

Özetle ; Sitelerin “Vergi Usul Kanunu” na göre defter tutma zorunluluğu bulunmazken, “Kat Mülkiyeti Kanunu” na göre ise sadece “Karar Defteri” tutma zorunluluğu bulunmaktadır.

Apartman ve sitelerin tutmak zorunda olduğu defterler nelerdir?

Apartman ve Sitelerin Tutmak Zorunda Olduğu Defterler Nelerdir?
  • Kat Mülkiyeti Kanunu Açısından. ...
  • a) Karar Defteri (Kat Malikleri Kurulu Defteri) ...
  • b) Gelir-Gider Defteri. ...
  • c) Denetim Defteri. ...
  • d) Belge Muhafaza Yükümlülüğü ...
  • e) Defterlerin Kapanış Tasdiki Zorunluluğu.

Apartman yönetim defteri nasıl alınır?

Apartman karar defteri noter üzerinden tasdikli şekilde alınır. Seçilmiş olan Apartman yöneticileri kapsamında ilgili defter, noter üzerinden tasdik ettirilir. Böylece deftere kaydedilmiş olan tüm unsurlar resmi ortamda tutulur.

Apartman karar defterine kimler imza atar?

Önce meselinin aslına bakalım: Kat mülkiyetine tabi binalarda kat malikleri toplantısında alınan kararlar, karar defterine yazılır ve altı 'toplantıya katılan kat maliklerince' imzalanır.

Noterin tutmak zorunda olduğu defterler nelerdir?

1 - Noter odası üye kayıt defteri, 2 - Noter odası karar defteri, 3 - Stajyer defteri, 4 - Noter k sicil defteri, 5 - Noterlikler ortak cari hesap defteri, 6 - Diğer defterler.

Apartman karar defterini kimler inceleyebilir?

Sitenin defterlerini her isteyen kat maliki dilediği zaman inceleyemez. Sitenin denetçisi bu işi kat malikleri adına yapar. ... Ancak apartmanda veya sitede hesaplar konusunda önemli bir sorun varsa bağımsız bölüm maliklerinin yarısının talebi ile kat malikleri defterleri inceleyebilir.

Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?

Tarih belirlendikten sonra ise kat malikleri eşliğinde oylama gerçekleşir. Bu oylamada %51 üzerinde oy alan kişi ya da kişiler, yönetim kurulu veya yönetici olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat eğer 3 ve daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu oluşturulur.

Site yönetimi muhasebeci tutmak zorunda mi?

Site ya da apartman yönetimleri bünyesinde yanlızca bina görevlisi yani kapıcı çalıştırıyorlarsa, SGK yükümlülükleri olmasına karşın Muhtasar Beyanname vermek zorunlulukları bulunmamaktadır. ... Bu durumda Muhtasar Beyanname vermek zorunda olan sitelerin Mali Müşavir çalıştırmak zorunluluğu bulunmaktadır diyebiliriz.

Site yönetimi işletme defteri nasıl tutulur?

Peki apartman muhasebesi nasıl tutulur? Apartman yönetimi işletme defteri kullanıyor ve bunu notere tasdik ettiriliyor.Defterin sol tarafına giderler ve sağ tarafına gelirler yani aidatlar yazılıyor. Giderler genellikle fatura karşılığı yapılan (Ortak elektrik,su asansör gibi) harcamalara dayanıyor.

Apartman yönetimi defter tutmak zorunda mı?

Kooperatif dışında apartman ve site yönetimlerinin vergi kanunu ve vergi hukuku açısından defter tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu 32. ve 41. maddelerinde site ve apartman yöneticilerin tutmakla yükümlü oldukları defterler açıkça belirtilmiştir.