Gürcü alfabesi hangi harfler?

İçindekiler:

  1. Gürcü alfabesi hangi harfler?
  2. Gürcüce de kaç harf var?
  3. Gürcü alfabesi nasil yazilir?
  4. Gürcü dili hangi dil?
  5. Kiril alfabesi nereye ait?
  6. Laz Dili hangi dil grubudur?

Gürcü alfabesi hangi harfler?

Harfler
HarfAdıÖrnek/Açıklama
kanTürkçedeki "k" gibi
gharFransızcadaki "R" telaffuzu gibi
q'arQ' q'
şinTürkçedeki "ş" gibi
29 satır daha

Gürcüce de kaç harf var?

Gürcü alfabesi, günümüzde dünyada kullanılan en eski yazı sistemilerinden biridir. Beşi sesli olmak üzere 33 harften oluşur.

Gürcü alfabesi nasil yazilir?

Gürcü alfabesi çağımızda dünya genelinde kullanımı tercih edilen 14 yazı sisteminden biri. Beşi sesli olmak üzere 33 harften oluşan alfabe, Latin alfabesi gibi soldan sağa doğru yazılıyor. Daha önce bahsedildiği üzere büyük-küçük harf ayrımı olmadığı gibi harflerin hepsi aynı şekilde yazılıyor.

Gürcü dili hangi dil?

Güney Kafkas dilleri veya Kartveli dilleri, Kafkas dillerine bağlı ve Kafkas Dağları'nın güneyinde konuşulan Gürcüce, Megrelce, Lazca ve Svancadan oluşan dil ailesidir. Dünya çapında yaklaşık 5.2 milyon konuşanı vardır.

Kiril alfabesi nereye ait?

Kiril alfabesini kullanan ülkeler: Belarus, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moğolistan, Makedonya, Sırbistan. Rusya'da bu alfabe ilk olarak Orta Çağ'ın başlarında büyük yazı harfleri olarak kullanılmaya başlandı. El yazısı olan italik harfler ise daha sonra geliştirildi.

Laz Dili hangi dil grubudur?

Lazca (Lazca: Lazuri nena / ლაზური ნენა), Türkiye'nin Doğu Karadeniz kıyı şeridinde Rize ilinin Pazar ilçesinde bulunan Melyat Deresi'nden itibaren ve Gürcistan'ın Türkiye ile paylaştığı Sarp köyüne kadar yaşayan Laz halkı tarafından konuşulan ve eski Kolhis dilinin devamı olduğu sanılan, Zanik bir Güney Kafkas dilidir ...