Finike ne ile ünlü?

İçindekiler:

  1. Finike ne ile ünlü?
  2. Finikede nerede denize girilir?
  3. Finike nasıl bir yer?
  4. Kumluca Plajı nasıl?
  5. Finike Mağaralı Koy nerede?
  6. Finike ve Kaş nerede?
  7. Finike nin nüfusu ne kadar?
  8. Finike denizi sığ mı?
  9. Kumluca deniz kenarında mı?
  10. Adrasan Koyu derin mi?
  11. Limanağzı plajı nasıl gidilir?
  12. Antalya Mağaralı Koy arası kaç km?
  13. Finike Turkuaz köy arası kaç km?
  14. Antalya Havalimanindan Finike'ye nasil gidilir?
  15. Antalya Finike nereye yakin?

Finike ne ile ünlü?

Finike Antalya'nın portakalıyla ünlü liman kentidir. Öyle ki California Üniversitesi'nin dünya çapında yaptığı bilimsel bir araştırmada Finike Portakalı dünya 1.si olmuştur. Tabi meşhur olan sadece portakal değil, turizm açısından da oldukça zengin olan Finike içinde bir çok güzelliği barındırmaktadır.

Finikede nerede denize girilir?

Finike Tatiline Gideceklere Plaj Rehberi
  • Finike Halk Plajı Finike'nin en popüler plajları arasında yer alan halk plajı, Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır. ...
  • Gökliman Plajı ...
  • Altuncan Hatun Kadınlar Plajı ...
  • Andrea Doria Koyu. ...
  • Mağaralı Koy.

Finike nasıl bir yer?

Dünyaca meşhur portakalı, doğası ve tarihiyle Finike Antalya'nın eşsiz ilçelerinden biri... Torosların eteğiyle Akdeniz'in arasında konumlanmış, portakal bahçeleri, tertemiz plajı ve turkuaz koylarıyla gürültüden uzak, insana huzur veren bir yer burası.

Kumluca Plajı nasıl?

Kumluca'nın yüz ölçümü en geniş olan koyudur. Tamamen yüksek kayalıklar ile çevrelenmiştir. Kayalıkların üzerine ise Akdeniz'in kızıl çam ağaçları hakimdir. Plaj zemini tamamen ince kumludur, denizi genellikle dalgasızdır ve sığ değildir.

Finike Mağaralı Koy nerede?

Mağaralı Koy, Antalya İlinin Finike ilçesine bağlı Finike-Demre Karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Finike ve Kaş nerede?

Finike, Türkiye'de Akdeniz Bölgesi'nin Batı Akdeniz Bölümü'nde yer alıyor. İlçe, doğuda Kumluca, kuzeyde Elmalı, kuzeybatıda Kaş ve batıda da Demre ilçeleriyle çevrili. Finike'nin güneyi ise Akdeniz kıyı şeridinin bir parçası.

Finike nin nüfusu ne kadar?

Yıllara Göre Finike Nüfusu
YılFinike NüfusuKadın Nüfusu
201848.13123.868
201748.94824.254
201647.49823.551
201546.81723.253
10 satır daha

Finike denizi sığ mı?

Sığ ve dalgasız denize sahip olup, ayrıca çok temiz oluşu ile de bilinmektedir.

Kumluca deniz kenarında mı?

Kumluca ilçe merkezi deniz kenarı olmasa da ilçe çok önemli deniz kenarı yerleşimleri turizm merkezlerine sahiptir. Bunlardan bazıları son yıllarda çok popüler olmuştur. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Kumluca İlçesi çok önemli plajlara, koylara, adalara ve tarihi kültürel mirasa sahiptir.

Adrasan Koyu derin mi?

Adrasan Plajı, upuzun bir koy ve her bir kısmın farklı özelliği var. Plajın sol taraftaki bölümde kumsal taşlı ve deniz aniden derinleşiyor. Plajın orta bölümü kumluk ve deniz taşlık kısma göre daha sığ. Sağ kısım ise ince kumlu ve oldukça sığ bir denize sahip.

Limanağzı plajı nasıl gidilir?

Limanağzı'na Nasıl Gidilir Limanağzı'na gelmek için Kaş limanından kalkan tekneleri kullanabilirsiniz. Gün içinde yarım saatte bir kalkan tekneler 15-20 dakikada sizi koya getiriyor. Teknelerin gidiş-dönüş ücreti yetişkin 25 TL çocuk 15 TL. Sabah 9'da limandan hareket eden tekneler akşam 7'de son seferini yapıyor.

Antalya Mağaralı Koy arası kaç km?

Toplu Taşıma ile Gelmek isteyenler, Kaş ilçesine giden minibüslere binip Fenike ilçesini geçtikten sonra o keskin virajlı yola geldiğinizde inceğinizi söyleyin, Şoförler sizi Mağaralı koy'da indirecektir. Antalya- Finike arası mesafe 130 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 2 saat sürecektir.

Finike Turkuaz köy arası kaç km?

Turkuaz Köy Konaklama Özellikleri
Hava Alanına Uzaklığı:Antalya HA 130 kmKurulu Alan:
Şehir Merkezine Uzaklık:Finike 3 kmPlaj:
Denize Uzaklığı:750 Metre ve Üzeriİskele:
Sahil Uzunluğu:Kum Özelliği:

Antalya Havalimanindan Finike'ye nasil gidilir?

Antalya Havalimanı ile Finike arası ortalama 154 kilometredir. İsteğe bağlı olarak HAVAŞ otobüsleri ya da taksi ile şehir merkezine geçilerek sonrasında Finike'ye giden otobüsler ile ulaşım sağlanır. Bir diğer seçenek ise, Antalya Havalimanı'ndan araç kiralayarak Finike'ye direkt geçiş yapılabilir.

Antalya Finike nereye yakin?

Antalya'nın turistik ilçelerinden olan Finike, yüzölçümü küçük olsa da kendine has güzellikleri içerisinde barındıran, sakin ve doğa ile iç içe tatil olanakları sunan bir turizm cennetidir. İl merkezinin batısında bulunan Finike, doğusunda Kumluca, kuzeyinde Elmalı, kuzeybatısında Kaş ve batısında Demre ile komşudur.