Dilekçe sayfa düzeni nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Dilekçe sayfa düzeni nasıl olmalı?
  2. Genel Dilekçe nasıl yazılır?
  3. Dilekçe Yazım Kuralları Nelerdir?
  4. Dilekçe nasıl yazılır avukat?
  5. Dilekçe nasıl yazılır ölçüleri?

Dilekçe sayfa düzeni nasıl olmalı?

Dilekçede Sayfa Düzeni Resmi yazışmalarda ve kullanılan yazma programlarında standart olarak sayfanın sol, sağ, üst ve altında 2,5 cm boşluk bırakılır.

Genel Dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçeler düz beyaz çizgisiz kâğıda yazılır. Dilekçe yazarken mavi renkli kalem kullanmalıdır; kurşun kalem kullanmamalıdır. Dilekçelerde İmla Kılavuzunda yer alan kısaltmalar dışında kısaltma kullanılması zorunlu ise, kısaltmanın geçtiği ilk bölümde parantez içerisinde kısaltmanın uzun okunuşu yazılmalıdır.

Dilekçe Yazım Kuralları Nelerdir?

Dilekçe: Bir isteği, bir şikâyeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi vermek için resmî veya özel kurum ve kuruluşlara, gerçek ve tüzel kişilere yazılan imzalı başvuru yazısıdır. Her Türk vatandaşının resmî kurumlara dilekçe verme hakkı vardır ve bu hak anayasa teminatı altındadır.

Dilekçe nasıl yazılır avukat?

Dilekçe görseli nasıl olmalı? Dilekçenin hitap kısmı mutlaka büyük harfle ve koyu yazılmalıdır. Yazılan dilekçe ortalanmalı, sayfada belli bir ahenk içinde durmalıdır. Dosya numarası, davacı, davalı, vekili, konu, açıklamalar kısımları aynı hizada ve yine koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır.

Dilekçe nasıl yazılır ölçüleri?

Bilgisayarda hazırlanan dilekçe 12 punto büyüklüğünde ve Times New Roman yazı karakterinde olmalıdır. Yazı koyu olmayan standart siyah renkte olmalıdır. ➢ Ciddi, resmi, saygılı bir dil ve üslup kullanılmalıdır. ➢ İstenen şey yasalara uygun olmalı; yasal çerçeve kesinlikle aşılmamalıdır.