Bekaret kontrolü yapılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Bekaret kontrolü yapılıyor mu?
  2. Bekaret testi yasaklandı mı?
  3. Bekaret testi hangi ülkelerde var?
  4. Kızlık zarı kontrolü aileye haber verilir mi?
  5. Türkiyede bekaret testi var mı?
  6. Kızlık zarı muayenesinde aileye haber verilir mi?
  7. Kızlık testinde neler belli olur?

Bekaret kontrolü yapılıyor mu?

15-18 yaş arasında ebeveyn izni ve yazılı onayı ile bekaret testi olunabilir. 15 yaş altında ise adli tabipler tarafından yapılır. Adli tabip jinekolog hekim konsültasyonu isterse bakılabilir. Bekaret testini kişinin adet olmadığı bir dönemde yapmak daha uygun olacaktır.

Bekaret testi yasaklandı mı?

* Kişinin cinsel bütünlüğüne ve temel insan haklarına aykırı olan bekaret kontrolü, Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ve Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'nde (CEDAW) yasaklanmıştır.

Bekaret testi hangi ülkelerde var?

Bekaret testi sadece Fas ve Türkiye'de var.

Kızlık zarı kontrolü aileye haber verilir mi?

Tutulan kızlık zarı ile ilgili rapor usulüne uygun olarak adli birimlere iletilir, rapor aileye verilmez.

Türkiyede bekaret testi var mı?

Dünyada yalnızca Müslüman toplumlar bekarete bu kadar önem veriyor; kız çocukları üzerinde, biyolojik ve psikolojik baskı uygulanıyor. Bekaret testi de Türkiye ve Fas'a özgü bir durum, kızlık zarının dikilmesi de bu iki ülkede yaygın.

Kızlık zarı muayenesinde aileye haber verilir mi?

Kızlık zarı muayenesi özel ve mahrem bir muayenedir sadece kendisi bilir ve ailesine kesinlikle haber verilmez. 18 yaş altında ise anne veya babanın kontrolünde kızlık zarı muayenesi yaptırılabilir.

Kızlık testinde neler belli olur?

Bekaret kontrolü ile kızlık zarı yani hymenin bütünlüğünün bozulup bozulmadığı, var ise eğer zedelenmeler ve doğal çentikler tespit edilip not edilir. Konunun yani bakirelik testinin yasal yönü gereğince bu bilgiler sadece muayene olan kişi ile paylaşılır!