Viyana için vize gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Viyana için vize gerekli mi?
  2. Viyana vize kaç günde çıkar?
  3. Avusturya Türkiye'den vize istiyor mu?
  4. Avusturya vize masrafı ne kadar?
  5. Avusturya vize işlemleri ne zaman başlıyor?
  6. Avusturya vizesi almak zor mu?

Viyana için vize gerekli mi?

Avusturya'ya seyahat edecek kişilerin Schengen vizesi yoksa ve Bordo (Umumi) Pasaporta sahiplerse vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Ancak Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip Türk vatandaşlarının ise Avusturya' ya 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz seyahat etme hakları bulunmaktadır.

Viyana vize kaç günde çıkar?

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Avusturya Konsolosluğu, Avusturya vize başvurularını eksiksiz evrak, doğru prosedür ile ortalama 5 ila 10 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır.

Avusturya Türkiye'den vize istiyor mu?

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Avusturya vize masrafı ne kadar?

Mart 2020 itibarıyla geçerli güncel ücretler şu şekildedir: Vize harç ücreti: 80 euro. Başvuru hizmet ücreti: 30 euro. Danışmanlık hizmet ücreti: 30 euro.

Avusturya vize işlemleri ne zaman başlıyor?

Seyahat tarihinden en geç 15 gün öncesinde ya da en erken 2 ay öncesine kadar başvuru yapılabilmektedir. Avusturya vize başvurusunda kişinin durumuna uygun şekilde hazırlanmış olan evrakların başvuru sahibine dair doğru bilgileri içermesi, tutarsızlık içermemesi, sahte bilgi içermemesi gerekmektedir.

Avusturya vizesi almak zor mu?

Avusturya. Avusturya Türk vatandaşlarına vize konusunda en çok zorluk çıkaran ülkelerin başında geliyor desem yanılmış olmam sanırım. Bunun sebebi iki ülkenin tarihte yaşadığı problemler ve son dönemde yaşanan siyasi krizler. Her başvuruda bütün belgeleri eksiksiz temin etmenize rağmen sürekli ek belge talep ediliyor.