Muvazaalı eczane ne demek?

İçindekiler:

  1. Muvazaalı eczane ne demek?
  2. Eczane sahibi vefat ederse ne olur?
  3. Eczane ile ilgili şikayeti nereye yapılır?
  4. Muvazaa Komisyonu nedir?
  5. Muvazaa nedir örnek?
  6. Eczane kapatma kararını hangi kuruluş verir?
  7. Vereseli ne demek?
  8. Eczacı nasıl şikayet edilir?
  9. Muvazaa nedir çeşitleri nelerdir?
  10. Borçlar Hukuku muvazaa nedir?
  11. Bir eczanede neler bulunması gerekir?
  12. Verese kimdir?
  13. Türk Eczacılar Birliği ne iş yapar?

Muvazaalı eczane ne demek?

Eczane muvazaası, eczacının sahibi ve mesul müdürü olarak göründüğü eczaneyi, eczanenin başında bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, gizli veya açık, yazılı veya sözlü anlaşmalarla ortak veya bireysel olarak bir başkasının işletmesi faaliyetini ve benzeri diğer tüm faaliyetlerdir.

Eczane sahibi vefat ederse ne olur?

Madde 10 – Vefat eden eczacının varisleri arasında, karı, koca veya çocuk yoksa eczane bunların haricindeki mirasçılar tarafından nihayet bir sene zarfında tasfiye edilir. Bu müddet içinde eczanenin bir mesul müdürle idaresi mecburidir.

Eczane ile ilgili şikayeti nereye yapılır?

ALO 184 hattını telefonla arayarak başvuruda bulunacaktır.

Muvazaa Komisyonu nedir?

Serbest eczanelerin muvazaalı olarak işletilmesi suretiyle hukuka aykırı faaliyet göstermesinin ve kamunun zarara uğratılmasının önlenmesi ile halk sağlığının ve eczacılık mesleğinin saygınlığının korunmasını temin için eczanelerin muvazaa değerlendirmesini yapmak üzere kurulmuş komisyondur.

Muvazaa nedir örnek?

Mutlak Muvazaa, kişilerin aslında hiçbir işlem yapmadıkları halde, yalnız üçüncü kişilere karşı bir işlem yapmış gibi görünmek için işlem yapmaları haline denir. En yaygın örneği bir insanın hacizden kaçmak amacıyla mallarını başkalarına satmış ve devretmiş gibi göstermesi şeklinde karşımıza çıkıyor.

Eczane kapatma kararını hangi kuruluş verir?

Türk Eczacıları Birliğinin uygun göreceği temsilcilerin de yer alacağı bir komisyon tarafından değerlendirme yapılır. Kurumca verilecek nihai karar il sağlık müdürlüğüne bildirilir. Komisyonların teşekkülü ile çalışma usûl ve esasları Kurum tarafından belirlenir.

Vereseli ne demek?

Vereseli tapu Hisseli tapu anlamına gelir. Bir taşınmaz üzerinde birden fazla hisse sahibinin olduğunu gösterir.

Eczacı nasıl şikayet edilir?

Türk Eczacılar Birliği iletişim numarası + 81 00'dır.

Muvazaa nedir çeşitleri nelerdir?

Hukukumuzda muvazaa mutlak muvazaa ve nispi muvazaa olarak ikiye ayrılmaktadır. Mutlak muvazaa, taraflar arasında yapılan, üçüncü kişileri aldatma amacı taşıyan ve gerçekte var olmadığı için tarafları bağlamayan hukuki işlemler olarak nitelendirilmektedir.

Borçlar Hukuku muvazaa nedir?

Hukukta muvazaa, bir hukuki ilişkinin taraflarının, üçüncü kişileri aldatmak amacıyla gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda yaptıkları gizli anlaşma.

Bir eczanede neler bulunması gerekir?

ECZANE OLACAK YERİN ÖZELLİKLERİ:
  • Eczane olacak yerlerin bodrum, asma katları, varsa merdiven boşlukları, merdiven altı ...
  • Eczane olarak kullanılacak binanın yapı kullanım izin belgesi ya da yapı ruhsatı ya da. ...
  • Eczanelerin laboratuvar kısımları, müşteriler veya hastalarla irtibat olmayacak şekilde.
Daha fazla öğe...

Verese kimdir?

Eski Türkçe bir kelime olan verese mirasçılar anlamına gelir. Mirasçılara ilişkin yasal düzenlemeler Türk Medeni Kanunu'nun Miras Hukuku bölümünde açıklanmıştır. Kanuna göre miras bırakan kişinin birinci derecedeki mirasçıları altsoyu oluşturur.

Türk Eczacılar Birliği ne iş yapar?

Birlik o tarihten beridir, eczacıların faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleki dayanışmanın önemine vurgu yapmak, eczacılığın genel amaçlarına uygun olarak gelişmesini sağlayarak, meslek disiplini ve ahlakını korumak üzere çalışmalar yürütmektedir.