Teşri tecrid ne demek?

İçindekiler:

  1. Teşri tecrid ne demek?
  2. Tecrit etmek ne demek sözlük anlamı?
  3. Tecrit ne demek Kubbealtı?
  4. Tecrid i mutlak ne demek?
  5. Mücerrit ne demek?
  6. Tecrit uygulaması ne demek?
  7. DAII mutlak ne demek?
  8. Dai ne demek osmanlica?
  9. Rıfk ne demek?
  10. Teşri kriter ne demek?

Teşri tecrid ne demek?

İnsan ilişkilerinde kişileri bir toplumdan çıkarmak, soyutlamak, sosyal ve ekonomik olarak tek başına yalnızlığa terk edilmesi halidir.

Tecrit etmek ne demek sözlük anlamı?

Tecrit edilmek kelime anlamı ile her şeyden ve herkesten soyutlamak ve uzaklaştırmak anlamı taşımaktadır. Felsefi terim olarak soyutlanmak anlamı taşımaktadır. Toplumda insanların birebir ilişkileri içerisinde birini o toplumdan uzaklaştırmak ve o toplumdan soyutlamak o kişiyi tecrit ettirmek anlamına gelmektedir.

Tecrit ne demek Kubbealtı?

TECRİT – TECRİD 1. Soyma, soyulma. 2. ... Bütün diğer müesseseler gibi tarîkatların da içlerinde yaşadıkları cemiyetin şartlarından tecrit edilmeleri elbette düşünülemez (Rûhi Fığlalı).

Tecrid i mutlak ne demek?

tecrid-i mutlak / tecrîd-i mutlak / تَجْر۪يدِ مُطْلَقْ Tam bir yalnızlık, her şeyden soyutlanma.

Mücerrit ne demek?

MÜCERRİT – MÜCERRİD Tecrit eden, ayıran. 2. fizik. Yalıtan, yalıtkan.

Tecrit uygulaması ne demek?

Tecrit uygulaması, tutuklu ve hükümlülerin yalnızca birbirleriyle değil, aile, arkadaş, avukat ve hekimlerle görüşmelerinin de kısıtlanması ve denetime tabi tutulmasını içermektedir. F tipi cezaevlerinde görüşmeye giden aileler, tacizden ve kendilerine çıkartılan zorluklardan yakınmaktadır.

DAII mutlak ne demek?

Bazan zü'l-massa (ذو المصة) veya nakib adı da verilen dâî-i mutlak, ihtiyaç duyulan bölgelere tam yetkili olarak gönderilen, faaliyetleri konusunda emir ve tâlimatı sadece dâi'd-duâttan alan görevlidir.

Dai ne demek osmanlica?

dai / dâî / داعي Dua eden, duacı. Sebep. Davet eden. Muktazi.

Rıfk ne demek?

RIFK. (ﺭﻓﻖ) i. (Ar. rifḳ) Huyda ve hareketlerde yumuşaklık, nezâketle davranma, yavaşlık, mülâyimlik. Karşıtı: HUŞÛNET: Rıfk u şefkatle memlû gözlerini çocuğa dikmiş, titreyen elleriyle ilâç veriyordu (Sâmipaşazâde Sezâî).

Teşri kriter ne demek?

Bir sözleşmenin hukuksal niteliği kanunla - kanun koyucunun iradesiyle belirlenmişse, burada “teşrii kriter (kanunla nitelendirme)” bulunduğu kabul edilir. Bu durumda, ilgili kanunda sözleşmenin hukuksal ni- teliğine ilişkin düzenleme esas alınır.