Miyom nasıl bir operasyonla çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Miyom nasıl bir operasyonla çıkarılır?
  2. Rahimden miyom nasıl alınır?
  3. Rahimdeki miyom nasıl bir şeydir?
  4. Miyom vajinadan alınır mı?
  5. Açık miyom ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Miyom nasıl bir operasyonla çıkarılır?

Tümüyle "submüköz" yerleşmiş bir miyom histeroskopi adı verilen yöntemle rahim içine vajinadan özel aletlerle girilerek çıkarılabilir. Çok sayıda olan, rahim içine gömülü veya rahim dışında doğru büyüyen miyomların genellikle karın açılarak yani "açık ameliyat" ile (laparotomi) çıkarılması önerilir.

Rahimden miyom nasıl alınır?

Rahim içindeki miyomlar (submüköz miyom) histeroskopi dediğimiz alttan yapılan kapalı ameliyat tekniği ile kesi olmadan çıkarılır. Rahim duvarındaki miyomlar ise açık ameliyat yada laparoskopi dediğimiz kapalı ameliyatlarla çıkarılabilir.

Rahimdeki miyom nasıl bir şeydir?

Rahimde görülen anormal düz kas çoğalması olan myomlar rahmin en sık görülen iyi huylu tümörüdür. Düzgün sınırlı kitleler olup farklı yerleşimlerde (intramural, subseröz, intrakaviter, saplı vb .) olabilirler. Neden olarak östrojen hormonu suçlanmakla birlikte, ailesel yatkınlığın rol oynadığı bilinmektedir.

Miyom vajinadan alınır mı?

Vajinadan miyom ameliyatı, vajinal açık ameliyat yada histeroskopi ile yapılabilir.

Açık miyom ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Miyom Ameliyatı İyileşme Süreci Ameliyattan sonra alkol ve sigara kullanılmaması gerekir. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaçların alımı da risk taşıdığından ilaç kullanımının mutlaka doktora danışılarak yapılması gerekir. Kapalı teknikle gerçekleştirilen ameliyattan sonra klinik istirahat 1 gündür.