DeFacto ülke ne demek?

İçindekiler:

  1. DeFacto ülke ne demek?
  2. DeFacto olarak ne demek?
  3. DeFacto tanıma ne demek?
  4. De jure and de facto ne demek?

DeFacto ülke ne demek?

De Facto kavramı “ fiilen” manasına gelen bir Latince kelimedir. Özellikle eski SSCB'nin dağılım sürecinde Karadeniz ve Kafkasya Bölgeleri'ndeki milletler kendi ulus-devletlerini ve ulusal kimliklerini inşa ederken ülkeler içindeki azınlık gruplarını dışlamaya çalışmış ve onların üzerinde sıkça baskı uygulamışlardır.

DeFacto olarak ne demek?

de facto veya de fakto, "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiili" ya da "pratikte" anlamında kullanılan latince deyiş. ... yasal bir durumu tartışırken de jure konu hakkında kanunların ne söylediğini, de facto ise gerçek hayatta uygulamanın nasıl olduğunu belirtir. bu uygulama yasal olabilir ya da olmayabilir.

DeFacto tanıma ne demek?

De Facto: Latince kökenli bir uluslararası hukuk terimidir. Dilimize 'fiilen' ya da 'eylemden dolayı' olarak aktarılabilecek olan bu terim daha çok bir devlet ya da hükümetin tanınması ile ilgili olarak kullanılmaktadır.

De jure and de facto ne demek?

De jure, Latince deyim. "De jure", de facto teriminin karşıtıdır. ... Hukukî bir durum tartışılırken, "de jure" kavramı, konu hakkında kanunların ne söylediğini; "de facto" ise gerçek hayatta uygulamanın nasıl olduğunu belirtir. Yani "de jure", kanuna göre olması gerekeni; "de facto" ise olanı ifade eder.