Guatr kisti nedir?

İçindekiler:

  1. Guatr kisti nedir?
  2. Tiroid bezinde kist nedir?
  3. Guatr hastalığının belirtileri nedir?
  4. Nodül kistik ne demek?

Guatr kisti nedir?

Tiroid nodülü, tiroid bezinin içinde bezi oluşturan hücrelerin aşırı çoğalması sonucu oluşan kistik (içi sıvı dolu) veya katı kitlelerdir. Tiroid nodüllerine genel populasyonda oldukça sık rastlanır. Toplumun yaklaşık % 5-10'unda muayeneyle saptanabilen tiroid nodulü bulunmaktadır.

Tiroid bezinde kist nedir?

Tiroid kisti nedir? Tiroid kisti tiroid bezinden kaynaklanan ve tiroid nodülü denilen oluşumun içine sıvı dolması ile oluşan bir hastalıktır. Boyun ön kısmında karşıdan bakınca belli olan bir şişlik olarak karşımıza çıkar. Kişi aynaya bakmakla boynundaki şişliği görür.

Guatr hastalığının belirtileri nedir?

Guatr bazı hastalarda boyunda şişlik, öksürük, yutma güçlüğü ve nefes darlığı gibi belirtiler ile kendini gösterir. Bazı hastalarda ise hiçbir belirti görülmemektedir. Yetersiz horman salgılanması durumunda kilo alma , uyuşukluk, uyku hali, kabızlık, saç dökülmesi ve halsizlik görülür.

Nodül kistik ne demek?

Kistik nodül, içinde sıvı ya da kan birikmiş olan nodüldür. Seyri en iyi olan tiroid nodülleri bunlardır. Kistik nodüllerde kanser olasılığı neredeyse yok gibidir. Kist içine kanama olursa ani büyüme ve ağrıya yol açar.