Özel sektörde ücretsiz doğum izni ne kadar?

İçindekiler:

  1. Özel sektörde ücretsiz doğum izni ne kadar?
  2. Doğumdan sonra ne kadar süre ücretsiz izin?
  3. Doğum iznine ne zaman ayrılmalı?
  4. Çalışan hamile kadın doğum iznine ne zaman çıkar?
  5. Kadın işçiye doğum izninin bitiminden sonra 18 aya kadar ücretsiz izin verilebilir mi?
  6. Iş kanunu uyarınca kadın işçiye doğum öncesi ve sonrasında verilecek ücretli iznin toplam süresi ne kadardır?

Özel sektörde ücretsiz doğum izni ne kadar?

b. Kadın işçinin ve üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen eşlerden birinin veya evlat edinen kişinin isteği doğrultusunda 16 haftalık yasal ücretli doğum izin süresinin bitmesinin ardından 6 aya kadar ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır. Ayrıca bu süre yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmamaktadır.

Doğumdan sonra ne kadar süre ücretsiz izin?

2-Çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin hakkı: İkinci durum ise, 16 haftalık yasal iznin bitiminden itibaren kadın ya da erkek işçilere, birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreli ile yarım gün ücretsiz izin verilmesi halidir.

Doğum iznine ne zaman ayrılmalı?

Doğum 40 hafta olarak hesaplandığı için gebeliğin 32. haftasından itibaren geçerlidir. Çoklu gebelik halinde, doğum öncesi 8 haftalık izne 2 hafta daha eklenir. Bu durumda, çoklu gebeliklerde doğum öncesi izin 10 haftadır ve gebeliğin 30. haftasında başlar.

Çalışan hamile kadın doğum iznine ne zaman çıkar?

Doktor raporu dahilinde belirtilen, gebe işçinin fazla çalıştığı süreler de iznine eklenecektir. Normal şartlarda gebe işçi, doğumdan önce 8 hafta çalışmaması gerekmektedir. Gebe olan işçi, birden fazla bebeğe gebe ise bu 8 haftalık izin 10 haftaya çıkacaktır.

Kadın işçiye doğum izninin bitiminden sonra 18 aya kadar ücretsiz izin verilebilir mi?

(1) Kadın işçiye, analık izninin bitiminden itibaren isteği hâlinde altı aya kadar ücretsiz izin verilir. (2) Ücretsiz izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene verilir.

Iş kanunu uyarınca kadın işçiye doğum öncesi ve sonrasında verilecek ücretli iznin toplam süresi ne kadardır?

Yani, kadın işçi doğum sonrası ücretsiz izin alabilir. Yukarıda açıklanan Kanun maddesinde açıkça belirtildiği gibi, isteği halinde kadın işçiye, toplam 16 haftalık (çoğul gebeliklerde 18 haftalık) doğum öncesi ve sonrası izninin dışında 6 aya kadar ücretsiz izin verilir.