Arabam çekildi nerede olabilir?

İçindekiler:

  1. Arabam çekildi nerede olabilir?
  2. Çekilen araba nasıl bulunur?
  3. Çekilen araba nasıl geri alınır?
  4. Araba çekme parası ne kadar?
  5. Araba Cekilince ne kadar ödenir 2020?
  6. Park yapilmaz cezası ne kadar?
  7. Arızalı araç nasıl çekilir?
  8. Araç çekilirken sahibi gelirse ne olur?
  9. Otoparka çekilen motosiklet alınmazsa ne olur?

Arabam çekildi nerede olabilir?

Arabam Nereye Çekildi SMS Tüm hatlardan SMS olarak PARK yazıp boşluk bırakarak ARAÇ PLAKASI'nızı yazıp 1550'ye SMS gönderebilirsiniz.

Çekilen araba nasıl bulunur?

SMS İLE ÇEKİLEN ARAÇ SORGULAMA Otoparka çekilen araç sorgulaması için "PARK (BOŞLUK) ARAÇ PLAKASI" yazıp 1550'ye SMS gönderdikten sonra aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Çekilen araba nasıl geri alınır?

Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor. Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor.

Araba çekme parası ne kadar?

Adalet Bakanlığı Lisanslı Yediemin Depoları Yönetmeliği 2021 yılı ücret tarifesi dikkate alınarak yapılan düzenlemeye göre park yasağı için araç çekme ücreti 130 liradan 160 lira 5 kuruşa çıkarıldı. Park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti de 100 liradan 160 lira 5 kuruşa yükseltildi.

Araba Cekilince ne kadar ödenir 2020?

HATALI PARK CEZASI NE KADAR? Hatalı park cezası tutarı son yıllarda hep artış göstermektedir. Son olarak 2020 yılında hatalı park cezası 132 TL olarak belirlenmiştir. Eğer aracınız otoparka çekilmiş ise trafik vakfına 110 TL tutarında bir para ve otopark ücreti ödeyerek ek cezayı ödemiş olacaksınız.

Park yapilmaz cezası ne kadar?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 132 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.

Arızalı araç nasıl çekilir?

1- Çekilen Aracın ağırlığı, çeken aracın taşıması sınırından fazla ağır olmamalıdır, 2- Çekilen araç sürücünün yönetiminde olmalıdır, 3- Çekilen aracın ışık donanımı bozuk ise, arkasına gündüz 20 x 20 cm. ebadında kırmızı bez, gece kırmızı ışık veya reflektör koyulmalıdır.

Araç çekilirken sahibi gelirse ne olur?

Bir aracın çekilmesine bölgede bulunan trafik polisi karar verebilir. Polis, fiş tanzim etmeden aracı çekemez. Fişin bir örneği çekici sürücüsüne verilir. ... Çekme işlemi sırasında araç sahibi gelirse, araç çekiciden indirilir ve cezai işlem uygulanarak araç sahibine teslim edilir.

Otoparka çekilen motosiklet alınmazsa ne olur?

Trafikten men edilerek Cikcilli Beldesi'nde bulunan otoparkta muhafaza altına alınıyor. Motosikletler, Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre 4 ay içerisinde işlemleri tamamlanarak sahipleri tarafından teslim alınmadığı takdirde Mal Müdürlüğü'ne devrediliyor.