Turing teminatı ne demek?

İçindekiler:

  1. Turing teminatı ne demek?
  2. Mavi kartlılar araç getirebilir mi?
  3. Turing ve Otomobil Kurumu ne zaman kuruldu?
  4. Mavi kartlılar öğrenci yurt dışından araç getirebilir mi?
  5. Yurtdışında şirketi olan araç getirebilir mi?

Turing teminatı ne demek?

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Yönetmeliği'nin 376/j maddesinde tanımlanan, yabancıların ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı özel kullanımlarına mahsus taşıtlarını ülkemizde kullanabilmelerini sağlayan, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen teminat hükmünde belgedir.

Mavi kartlılar araç getirebilir mi?

Mavi Kart Sahipleri ÖTV' siz Araç Getirebilirmi? En çok merak edilen konu budur. Normal şartlar altında getiremez ve kullanamazlar. Ancak bazı şartlar yerine getirilirse mavi kart sahipleri ÖTV siz MA plaka olarak adlandırılan araçları satın alabilir yada yabancı ülkeden getirdikleri araçları MA plakaya çevirebilir.

Turing ve Otomobil Kurumu ne zaman kuruldu?

1923 Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu/Kuruluş tarihi Türkiye'nin turizm ve otomobil alanlarında ulusal ve amatör organizasyonu, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923'te “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla milletvekili Reşit Saffet Atabinen öncülüğünde kurulmuştur.

Mavi kartlılar öğrenci yurt dışından araç getirebilir mi?

Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye'de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye'de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.

Yurtdışında şirketi olan araç getirebilir mi?

Yeni düzenlemede ayrıca, şirket adına kayıtlı araçların Türkiye'den başkası tarafından da çıkartılması kolaylaştırıldı. ... Böylece, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın şirket adına kayıtlı araçları 90 gün boyunca Türkiye'de kalabilecek.