Menactra aşısı kaç aylıkken yapılır?

İçindekiler:

  1. Menactra aşısı kaç aylıkken yapılır?
  2. Menactra aşı nedir?
  3. Nimenrix aşısı kaç doz yapılır?
  4. Rota ve menenjit aşısı ne zaman yapılır?
  5. Menactra ne için kullanılır?
  6. Bexsero 3 doz ne zaman?
  7. Meningokok kaç yaşında yapılır?

Menactra aşısı kaç aylıkken yapılır?

Örneğin, Türkiye'de kullanılan menenjit aşılarından biri olan “Menactra”; 9-23 aylık bebek ve çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2-11 yaş arasındaki çocuklara ise bir doz şeklinde uygulanır.

Menactra aşı nedir?

Meningokok enfeksiyonunun A, C, Y, W135 tiplerine etkili dörtlü menenjit aşısı (Ticari isimleri Menactra, Nimenrix) 2005 yılında ABD'de ruhsatlı olarak uygulanmaya başlanmıştır. Yaklaşık 65 ülkede ruhsatlı bir aşıdır. Türkiye'de ise 2013 yılından beri uygulanmaktadır.

Nimenrix aşısı kaç doz yapılır?

Nimenrix: Men A, C, W135, Y alt tiplerini içerir. 6-12 haftalık bebeklerde aşılama, 2 ay ara ile 2 enjeksiyon şeklinde uygulanır. 12 aylıkken ise pekiştirme (rapel) doz yapılır. 1 yaşından büyük çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde aşılanma tek dozdur.

Rota ve menenjit aşısı ne zaman yapılır?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Menactra ne için kullanılır?

MENACTRA bir aşıdır. MENACTRA gibi aşılar bulaşıcı hastalıklara karşı sizin korunmanıza yardımcı olmak üzere kullanılır.

Bexsero 3 doz ne zaman?

*Bexsero: Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz. Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.

Meningokok kaç yaşında yapılır?

Meningokok aşıları: 9 ay-2 yaş çocuklara en az 3 ay ara ile 2 doz IM uygulanır. 2 yaşından sonra tek doz önerilir.