Anoreksi ne demek?

İçindekiler:

  1. Anoreksi ne demek?
  2. Anoreksiya ne sebep olur?
  3. Anoreksiya nedir psikoloji?
  4. Yemek yememe hastalığı nasıl geçer?

Anoreksi ne demek?

Anoreksiya nervoza, vücut ağırlığında anormal derecede düşüklük, hissedilen yoğun kilo alma korkusu, ve çarpık kilo algısı ile karakterize edilen bir beslenme bozukluğuna verilen isimdir. Aynı zamanda anoreksi ya da iştahsızlık isimleriyle de bilinir.

Anoreksiya ne sebep olur?

Anoreksiya Nevroza Neden Olur? Anoreksiya nevroza nedir, anoreksiyanın sebepleri arasında kişinin kendini kilolu bulması ve buna bağlı zayıflamak istemesi zayıflama sonrasında da bu diyet uygulamanın devam etmesiyle anoreksiya görülür. Diğer bir neden ise arkadaş ya da yakın çevrenin kişiye baskı uygulaması olabilir.

Anoreksiya nedir psikoloji?

Anormal vücut ağırlığı ile tanımlanan ve hayati tehlikeye sahip bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza, psikolojik bir hastalıktır. İnce kalmak konusunda aşırı takıntıya sahip olan kişilerde görülen hastalığa sahip olan kişiler normal kilolarının çok altındadır.

Yemek yememe hastalığı nasıl geçer?

Yemek yememe hastalığının kesin olarak bir ilaç tedavisi yoktur. Çünkü bu hastalıkta asıl tedavi yöntemi psikoterapi olmalıdır. İlaçlar bu hastalıkta yalnızca hastanın iyileşmesine yardımcı olmak için kullanılır. Fakat son dönemlerde bazı uygulanan yeni ilaçların yararı yüksek oran da artmıştır.