Bulgaristan Konsolosluğu hangi illerde var?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan Konsolosluğu hangi illerde var?
  2. Bulgaristan'da Türk Konsolosluğu var mı?
  3. Izmir Bulgaristan Konsolosluğu nerede?
  4. Bulgaristan D vizesi ne kadar sürede çıkar?
  5. Bulgaristan Konsolosluğu randevu veriyor mu?
  6. Bulgaristan Konsolosluğu vize ücreti nereye yatırılır?
  7. Edirne Bulgaristan konsolosluğu ne zaman açılacak?
  8. Bulgaristan vatandaşlığı ne kadar sürede alınır?
  9. Izmirden Bulgaristan vizesi nasıl alınır?
  10. Bulgaristan D vizesi kimler alabilir?
  11. Bulgaristan D vizesi ne kadar?
  12. Bulgaristan pasaportu hangi ülkelerde geçerli?

Bulgaristan Konsolosluğu hangi illerde var?

Bulgaristan Türkiye Konsolosluklarının Görev Dahilinde Bulunan İller. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve çevresi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve ilçeleri.

Bulgaristan'da Türk Konsolosluğu var mı?

Türkiye Sofya Büyükelçiliği Türkiye'nin Bulgaristan'da bulunan 3 diplomatik temsilciliklerinden biridir. Sofya'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği iki ülke arasında bağların kuvvetlenmesi adına önemli rol oynar. Her diplomatik temsilcilik bulunduğu ülke ile kendi ülkesi arasında köprü görevi görür.

Izmir Bulgaristan Konsolosluğu nerede?

Bulgaristan Vizesi İzmir Başvuru Merkezi Nerede? EAGVS Bulgaristan Vizesi İzmir Başvuru Merkezi Konak'ta yer almaktadır. Hafta içi ve Cumartesi 10.00-14.00 arası başvurular kabul edilmektedir. Azmir'de Bulgaristan Konsolosluğu bulunmamaktadır.

Bulgaristan D vizesi ne kadar sürede çıkar?

Bulgaristan D vizesi belgelerin eksiksiz hazırlanıp başvuru yapıldığı tarihten sonra ortalama 20 iş günü sonunda çıkar.

Bulgaristan Konsolosluğu randevu veriyor mu?

Bulgaristan turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti gibi kısa süreli amaçlarla seyahat edecekseniz Bulgaristan vize randevu uygulaması yoktur. Uzun süreli d vize başvuruları için konsolosluktan randevu alınmalıdır. Başvuru kabul saatlerinde konsolosluğu ziyaret edebilirsiniz.

Bulgaristan Konsolosluğu vize ücreti nereye yatırılır?

Vizem.net aracılığı ile yapılan vize başvurularında tüm tutar (110 Euro) Global Group danışmanlık hesabına yatırılır. Vize harcı başvuran adına ilgili Bulgaristan Konsolosluğu'na yatırılıp dekont ayrıca başvuru sahibine mail olarak gönderilmektedir.

Edirne Bulgaristan konsolosluğu ne zaman açılacak?

Bulgar Edirne Konsolosluğu Randevu, Çalışma Saatleri Pazartesi - Cuma ; 09:00 - 17:30 saatleri arasındadır.

Bulgaristan vatandaşlığı ne kadar sürede alınır?

Oturum izni ile 3 yıl Bulgaristan'da yaşayan kişi, bu sürenin sonunda Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapma hakkı kazanmış olur. Kişi Bulgaristan vatandaşlık başvuru dosyasını hazırlayarak Bulgaristan Adalet Bakanlığı'na bağlı Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden 2 yıl sonrasına, yani 5. yılın sonunda randevu alır.

Izmirden Bulgaristan vizesi nasıl alınır?

Bulgaristan vizesi İzmir'den alınabilmektedir. Bulgaristan vizesi almak için konsolosluğa şahsen başvuru yapmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle de İzmir'den de vize başvurusu yapılabilmektedir. Evrakların kargo ile konsolosluklardan herhangi birine iletilmesi gerekmektedir.

Bulgaristan D vizesi kimler alabilir?

Bu başvuruyu, ilgili ülkeye eğitim amacıyla gidenler, evlilik dolayısıyla gidenler, Bulgaristan'da şirket sahibi olanlar, çalışma izni alanlar, ilgili ülkede temsilcilik açanlar, emekli olup oturum iznine başvuranlar (vb.) yapabilir.

Bulgaristan D vizesi ne kadar?

Bulgaristan d vize başvuruları için konsolsoluk harç bedeli 100€'dur. Ankara Büyükelçiliğine yapılacak olan başvurular yetkili başvuru merkezi üzerinden tamamlandığında 15€/25€ hizmet bedeli alınmaktadır.

Bulgaristan pasaportu hangi ülkelerde geçerli?

Vize başvurusu yapmadan sadece Bulgaristan pasaportu ile gidilebilen ülkeler; Antigua ve Barbuda, Arjantin, Ermenistan, Barbados, Bahamalar, Belize, Bostvana, Brezilya, Brunei, Vanuatu, Vatikan, Venezuela (turistik kart ile seyahat edilebilir.), Guatamala, Granada, Gürcistan (360 güne kadar), Dominika, Dominik ...